• Fietsparadijs Limburg: Limburgse Kempen

  Onze route van vandaag (48,9 km): 221 - 228 - 227 - 230 - 231 - 232 (Blauwe Kei) - 76 - 77 (Abdij van Postel) - 22 - 23 - 24 - 231 - 230 - 227 - 228 - 221.
  Postel

 • Strandbarbecue met Clouseau en Radio 2

  Gisteren zijn we naar de strandbarbecue van Clouseau en Radio 2 geweest.

  Een week geleden kregen we een brief van Radio 2 met daarin de routebeschrijving naar "de geheime locatie aan de Belgische kust". Het bleek om de 'Twins Club' in Bredene te gaan.We werden daar gisteren verwacht om 19u. Het bleek een prachtige locatie te zijn! Een klein gebouwtje, helemaal in de duinen! Mooi!

   

   
  Twins Club Bredene

  Na het opgeven van onze naam kregen we een Radio 2-tas, een Radio 2-petje en Radio 2-polsbandje en mochten we plaatsnemen beneden op het terras. Men zei ons ook dat we de hele avond mochten drinken wat en hoeveel we maar wilden, mochten eten van de barbecue en dat er boven ook een akoestisch concertje zou plaatsvinden.

   

  Er waren slechts 25 winnaars die elk nog iemand mochten meenemen, dus er waren maar 50 mensen aanwezig!

  Toen de worstjes, visbrochettes en kipfilets gebakken waren, kon de barbecue van start gaan. Tijdens het eten kwamen Koen en Kris aangereden.

   

  Clouseau 1

  Zij gingen meteen naar boven voor een soundcheck die we tot beneden op het terras konden horen. Na het eten gingen wij ook naar het boventerras waar we buiten wachtten tot we naar binnen mochten gaan. Ondertussen zagen we Koen, Kris en enkele fotografen even naar beneden gaan om wat foto's te maken bij de barbecue voor de Radio 2-website, Het Laatste Nieuws en Tv Familie.

   

  Clouseau 2

  Toen ze terug boven waren, mochten we naar binnen gaan en om precies 21u startte het akoestisch concertje: de Clouseau-band was dus niet aanwezig. Kris speelde alleen op de gitaar en deed de backingvocals, Koen zong de leadvocals natuurlijk. En dit alles terwijl we gewoon vlak naast hen stonden.

   

  Clouseau 3

  Volgende nummers werden gespeeld:

   

  - Oogcontact

  - Vonken en vuur

  - De ware

  - Onvolmaakt

  - Hoe lang

  - Erop los

  - De tegenpartij

  - Casanova

  - Vanbinnen, ingezet door Kris op de gitaar, enkel (vals) gezongen door het publiek

  - Daar gaat ze

  - Anne

   

  Clouseau 4

  Na het concertje was er een handtekeningensessie. We kregen allemaal een gesigneerde 'Vonken en Vuur'-poster en lieten ook nog wat singles signeren.

   

  Clouseau 6

  Ondertussen werden er ook gesprekjes opgenomen voor de radio-uitzending van vandaag.

   

  interview Clouseau

  Daarna was er nog tijd om foto's met Koen en Kris te maken.

   

   

  Clouseau 7

   

  Rond 22u45 zat de dag erop en keerden we terug naar huis.

   

  Er staan ook al foto's van gisteren op de Showbizz-site. Vanmiddag is er ook een sfeerverslag (door Kim Debrie) van de barbecue te beluisteren op Radio 2 in 'Viva Vlaanderen'.

   

  Kim Debrie

   

  Op de website van Radio 2 vind je niet alleen een fotoverslag, maar je kan er ook het volledige concertje en het sfeerverslag beluisteren.

   

 • Fietsparadijs Limburg: Limburgse Kempen

  De route van vandaag (44,0 km): 221 - 224 - 218 - 217 (Achelse Kluis) - 36 - 56 - 54 - 53 - 55 (Malpie) - 02 (Valkenswaard - Venbergen) - 32 (Malpie) - 33 - 219 - 222 - 221.

  Venbergen Valkenswaard

   

 • Fietsparadijs Limburg: Mijnstreek

  Onze route van vanmorgen (38,4 km): 308 (Helchteren) - 300 - 79 - 74 (Hengelhoef) - 75 (Kelchterhoef) - richting 76 - centrum Helchteren - 308.

 • Londen

  Gisteren zijn we een dagje naar Londen geweest met busreizen 'De Zigeuner'.
  Om half 4 vertrok de bus in Diepenbeek. Er werd afgesproken ons de hele dag gewoon aan de Belgische tijd te houden en onze horloges dus niet te verzetten, dit om verwarring te voorkomen. Dan zijn we naar Calais gereden, waar we dus de grote P&O Ferry namen naar Dover.
  P&O Ferry

  Door het prachtige weer, natuurlijk geen storm en dus niet zeeziek! We zijn dan op het bovendeck gaan kijken, hebben de hele boot (winkeltjes, restaurantjes, bars, speelhalletjes...) eens afgewandeld en hebben er daarna op ontbeten.

  P&0 ferry van Calais naar Dover
  Aangekomen in Dover startte de rit van 1,5u naar Londen. Normaal gezien zouden we eerst een uurtje gaan shoppen in Harrods, maar omdat we nogal laat aangekomen waren met de boot, werd dit overgeslagen. Anyway...onderweg naar Londen gaf de gids wat uitleg over de dingen waar we langsreden: over Dover, Kent, de vele schapen... We reden via Greenwich en Greenwichpark en kwamen Londen binnen over de Tower Bridge.
  Aankomst in londen, over de Tower Bridge

  Dan reden we zo langs The Tower, 
   

  The Tower 

  reuzenrad London Eye,
  London Eye

  langs de Thames, naar de Houses of Parliament met de Big Ben, Houses of parliament met de Big Ben

  langs Westminster Abbey naar Marble Arch. De bus parkeerde zich aan Marble Arch in Park Lane en er werd afgesproken dat we daar om 17u30 terug moesten zijn. We parkeerden om 11u30 Belgische tijd.
  Marble Arch
  typische rode telefooncellen
     

  Eerst hebben we iets gegeten en zijn daarna Oxford Street aan de linkerkant afgelopen en zijn klerenwinkels binnengeweest die we hier in België niet hebben (dus H&M, Zara... werden overgeslagen). Na het kopen van een topje, zijn we dan aan de andere kant van Oxford Street teruggewandeld naar Marble Arch. Het was toen nog maar 15u. Ik wou toen nog iets gaan bekijken en zocht op een plannetje wat nog haalbaar was.

  We staken de straat over en dronken iets op Speaker's Corner. Dan wandelden we door het erg mooie Hyde Park tot helemaal aan de andere kant: Hyde Park Corner. Dan gingen we naar de 'Duke of Wellington Place' (met de Wellington Arch, monumenten en voetgangersverkeerslichten die een mannetje op een paard waren),

  Wellington monument

  een stukje door Green Park en zo kwamen we aan bij... Buckingham Palace! (Met de bus konden we hier niet komen: er mogen geen bussen meer voorrijden.) Daar hebben we wat rondgekeken en foto's gemaakt. 

  Buckingham Palace

  Dan weer teruggewandeld door Hyde Park,

   Hyde Park 

   

  zo terug tot Speaker's Corner. Daar hebben we nog iets gedronken en qua timing was het perfect: om 17u30 stonden we aan onze bus.

  Daarna maakte de bus nog een rondrit door Londen van een uur, terwijl de gids telkens uitleg gaf. Zo reden we langs het Ritz, Picadilly Circus,

  Picadilly Circus

   National Gallery, Trafalgar Square, 

   Trafalgar Square

   

   

  St Paul's cathedral, langs de Tower Bridge en nu dus volledig zicht op de hele Tower Bridge, Canary Wharf en The Millennium Dome. Daarna reden we langs de Docklands terug tot Dover. Dan weer de boot op. Om 2u15 waren we terug in Diepenbeek.  

   

   

  Ik ben er echt verwonderd van hoeveel we gezien hebben op 1 dag! En dit alles bij zo'n 25 graden Celsius! Erg tof!