• Fietsparadijs Limburg: Mijnstreek

  Onze erg gevarieerde route van vandaag (39,1 km): kerk van Oostham - 276 - 342 - 341 (- moskee - Beringen-Mijn) - 345 (- Paalse Plas) - 330 - 332 - 338 - 339 - kerk van Oostham.
  Moskee in Beringen

  Beringen-Mijn

  Golfclub op domein 'De Paalse Plas'

 • Bokrijk

  Vandaag zijn we een dagje naar Bokrijk geweest. Vanmorgen begonnen we de dag met het spelen van oude gezelschapsspelen. Daarna werd de oude klederdracht bewonderd en aangepast. Vervolgens kregen we les van meester Jozef

  Bokrijk

  in het oude dorpsschooltje. Na de picknick gingen we langs het oude snoepwinkeltje, kregen we een rondleiding in het openluchtmuseum met een gids en gingen als afsluiting van de dag nog even naar de speeltuin.

 • Een stukje fietsen

  Vanmiddag had ik afgesproken met een medeblogger. Ik was enkele keren op haar blog terechtgekomen doordat we dezelfde hobby bleken te hebben. Niet veel later ontdekte ik per toeval dat we ook nog in hetzelfde dorp bleken te wonen. Na een paar mailtjes over en weer zijn we vanmiddag een stukje gaan fietsen en iets gaan drinken in de Achelse Kluis. Bedankt voor de gezellige namiddag!

 • Beyoncé in het Sportpaleis in Antwerpen

  BeyonceNet terug thuis van het Sportpaleis.

  Om 20u startte het voorprogramma. Het was een mini-optreden van Lemar en het was erg geslaagd.

  Om 20u30 was er dan een pauze en om 21u kwam Beyoncé uit de vloer naar boven in de rook. Meteen daarna verscheen er een spetterende rij vuurwerk boven haar hoofd. De toon was gezet voor een prachtige show. Ik ben er erg van onder de indruk: het was vééééél beter dan ik had gedacht! Alles was tot in de puntjes verzorgd en er was ongelooflijk veel te bekijken: telkens als er een ander nummer begon, zag het podium er weer totaal anders uit. Er waren dansers, danseressen, muzikanten, een groot scherm achter het podium, een grote trap waarop men figuren en beelden kon projecteren, allerlei soorten gordijntjes, een zetel in de vorm van een mond, gouden sliertjes die naar beneden dwarrelden, de "Dreamgirls"-letters bij de songs uit de nieuwe film, een discobal, verschillende outfits, erg gevarieerde belichting... Ook de outfitwisselingen werden vlot ingevuld door kleine showtjes van de dansers en de muzikanten. Wat ik nog nooit eerder gezien had bij een concert, maar wel erg leuk vond, was het werken met een loopband op het podium: op deze manier konden Beyoncé en de dansers af en toe van de ene kant naar de andere kant 'glijden'. Echt ontzettend knap allemaal! En niet te vergeten heeft ze ook een ongelooflijke stem die af en toe extra in de verf gezet werd in de lang-aanhoudende tonen bij het zingen zonder muzikale begeleiding. Na het bisnummer "Déja Vu" zat de show er om 23u op.

  Ik had begrepen dat we geen fototoestel mee in de zaal mochten nemen, dus hadden we het onze maar thuisgelaten. We hebben er nu erg veel spijt van, want het mocht blijkbaar toch wel. Ik heb dan maar geprobeerd om enkele foto's te maken met mijn GSM.

  Beyoncé 1

  Beyoncé 2

 • 'Niets is zeker' (Radio 2) vanuit het BLOSO-domein in Hofstade

   

  Niets is Zeker

   

  Vanmorgen erg vroeg opgestaan en richting Hofstade gereden. De ingang van het BLOSO-domein was wat moeilijk te vinden en ook op het domein was het niet zo evident om de 'Niets is Zeker'-locatie te vinden.

  Eenmaal daar aangekomen, wachtten we buiten voor de glazen deuren. Zo konden we nog alle repetities van de muzikale gasten meepikken.

  Iets voor 8u mochten we binnen en startte het ontbijt. Het publiek bestond uit slechts 80 mensen. Na het nieuws van 8u begon dan de live-uitzending. De presentatie was in handen van Cathérine Vandoorne en Peter Verhulst. De praatgasten van vandaag waren kajakker Bob Maesen, een mevrouw van een parfumwinkel (n.a.v. moederdag), een mevrouw van de Antwerpse Zoo (n.a.v. het pas-bevallen nijlpaard) en Carl Huybrechts. Natuurlijk kwam ook loodgieter Cois (= Steph Goossens) langs.

  De muzikale gasten van vandaag waren Eva De Roovere, Tom Helsen en Clouseau (akoestische versie van "Casanova" en van "De Tegenpartij" + interview).

  Clouseau

   

  Jammer van het wel héél erg slechte weer. Ik had graag nog wat rondgewandeld op het domein, want ik was er nooit eerder geweest.

  Je kan de uitzending van vandaag herbeluisteren op de website van Radio 2. Je vindt er ook een fotoverslag.