• "25 Live"-concert van George Michael in het Sportpaleis in Antwerpen

  We hebben daarstraks erg genoten van dit concert: super-mooie belichting, leuke muziek en dat in gezellig gezelschap. Wat wil een mens nog meer?
  George Michael 1

    

  George Michael 2

   

  George Michael 3

   

  George Michael 4

   

  George Michael 5

 • Tv-opname van "Zomer 2007" in Oostende

  Vanmiddag meteen na het werk (12u30) vertrokken richting Oostende, waar we in de namiddag genoten van een heerlijk zonnige namiddag aan zee. Natuurlijk ging ook mijn nieuwe fototoestel mee, zodat ik er goed mee kon experimenteren.
  ikDe Noordzee
   Om 21u10 werden we verwacht aan de gaanderijen voor de opname van het tv-programma "Zomer 2007". De zon scheen op dat moment nog te fel op het raam van de studio. Hierdoor kon de opname niet meteen van start gaan en moesten we buiten blijven wachten. De gasten van de show hadden blijkbaar besloten om ook wat buiten te genieten van de zon. Rond ongeveer 22u mochten we naar binnen gaan, kregen we een glas rode wijn, witte wijn of water te drinken en daarna begon de opname met Marcel Vanthilt.

  De eerste gasten waren Koen en Kris Wauters. Het gesprek ging over de "Vonken en Vuur"-tour. Koen en Kris hadden ook de opdracht gekregen om voor dit programma foto's te maken tijdens het première-concert in Hasselt. Nu weten we dus waarvoor toen het fototoestel van Koen op het podium diende! Verder ging het gesprek nog over de fans.

  De volgende gasten waren Steven Van Herreweghe en Adriaan Van den Hoof. Zij hadden het over het presenteren van Rock Werchter.
  Steven Van Herreweghe en Adriaan Van den Hoof
   
  Daarna volgende een leuk interview met een onbekende mevrouw die die middag op het strand gevraagd werd of ze het zag zitten om eens gaste te zijn in een talkshow. Dit door "1000 Zonnen & Garnalen".
  Als afsluiting brachten Koen, Kris, Axl Peleman, Tom Vanstiphout en Frank Michiels de nieuwe single 'Oogcontact'.
  Clouseau
  Koen Wauters

  Om 00u10 zat de opname erop. Om 3u waren we weer thuis! Een supergezellige dag!

  Oh ja: morgenavond... euh... ondertussen moet ik eigenlijk deze avond zeggen... wordt dit pas uitgezonden. Ik ben benieuwd te zien wat er geknipt werd en welke stukken erin gebleven zijn.

  Aansluitend volgende een gesprekje met Ann-Marie Cordia, de schrijfster van een boek.
 • Sony Cybershot DSC-H7

  Sony Cybershot DSC-H7Ik was toe aan een nieuw fototoestel, dus reed ik vanmiddag na het werk even naar de Mediamarkt in Hasselt. Er waren natuurlijk een heleboel toestellen te bekijken in allerlei prijscategorieën. Ik had geen nood aan een grote spiegelreflexcamera met losse lenzen en wou ook wel iets met meer mogelijkheden dan een kleine camera, dus koos ik voor deze Sony Cybershot DSC-H7. Na het volledig laden van de accu heb ik hem natuurlijk meteen uitgeprobeerd en tot nu toe bevalt het allemaal prima! Veel mogelijkheden, erg duidelijk en gemakkelijk in gebruik, mooie foto's die goed zijn qua kleur en een 15x optische zoom. 

 • "Vonken en Vuur"-concert van Clouseau in de Soeverein in Lommel

  flyer Soeverein (1)flyer Soeverein (2)

   

   

   

   

   

   

  21u: Esther Sels (2de in Idool 2007)

  21u45: Udo

  22u30: Clouseau

  De playlist van Clouseau was een beetje veranderd t.o.v. het première-concert in Hasselt. 'Mary-Lou' en 'Ik zie de hemel' werden eruitgehaald, 'Blijf bij mij' kwam in de plaats.

  Soeverein

   

  Clouseau in de SoevereinVonken en Vuur

  Clouseau Soeverein

   

 • Première van de "Vonken en Vuur"-tour van Clouseau in het Congrestheater van de Grenslandhallen in Hasselt

  Gisteren zijn we naar het eerste "Vonken en Vuur"-concert geweest. Alle nummers van de nieuwe cd (met uitzondering van "Houvast" en "Onvolmaakt") werden gespeeld. Hierdoor was er dus ook minder tijd voor de Clouseau-klassiekers en verliep het concert dus zonder onder andere "Daar gaat ze" en "Anne", wat mijns inziens niet zo erg is: deze komen genoeg aan bod bij de Sportpaleisconcerten en het is altijd weer leuk om eens iets anders live te horen. Het was de eerste keer dat we al die nieuwe nummers hoorden met de volledige live-bezetting en ook zo klonken ze erg goed! Het was super dat "Dansvloertherapie" in de playlist stond!

  première

  Het viel op dat het publiek nog niet zo vertrouwd is met de (nog) niet-single-geworden nummers van de nieuwe cd, waardoor er niet zoveel meegedaan en meegezongen werd.

  Koen had een digitaal fototoestel bij op het podium en maakte foto's van de muzikanten, alsook van het publiek. Een nieuwsgierig mens als ik vraagt zich dan af waarvoor die foto's dienen.

  Er waren toch ook enkele minpuntjes: ik vind het jammer dat als een van de oudere nummers alweer "Oh ja" werd gespeeld. Het is mij een raadsel waarom dit nummer al sinds het bestaan ervan (de cd "Ofzo" in 1990) eigenlijk nooit ontbreekt op een Clouseauconcert. Met het nummer "De perfectie" lijkt het dezelfde kant op te gaan, maar dat valt nog niet zó erg op omdat het pas op de cd "Vanbinnen" voor de eerste keer te beluisteren was. Ook vind ik het jammer dat "Onvolmaakt" (dat ik een van de leukste nummers van de nieuwe cd vind) niet gespeeld werd.

  Het is altijd weer even wennen om na al die Sportpaleizen naar een gewoon tourconcert van Clouseau te gaan. De Sportpaleisconcerten zijn natuurlijk veel grootser, m.a.w. spectaculair qua decor en belichting en ze duren ook erg lang. Als we dan nu weer naar een tourconcert gaan, valt het op dat de belichting ervan niet zó speciaal is, enkel spots en een lichtband die af en toe in 4 gedeeld werd en dat het concert slechts 1 uur en 40 minuten duurt. Toch zijn de tour-concerten ook altijd weer erg leuk omdat er voor een kleiner publiek wordt gespeeld.

  Hasselt

   

  De playlist:
  - Oogcontact
  - De tegenpartij
  - De perfectie
  - Cassanova
  - Erop los
  - Hoe lang
  - Ik zie de hemel
  - De ware
  - Alles draait
  - Dansvloertherapie
  - Mary Lou
  - Voltooid verleden tijd
  - Ik denk aan jou
  - Shaken en grooven
  - Domino
  - Oh ja
  - Vanbinnen
  - En dans
  - Ik, jij, hij of zij
  - Vonken & vuur 
   
  Bisnummers: 
  - Hier bij jou
  - Geef het op
  - Vaarwel