• Fietsparadijs Limburg: Limburgse Kempen

  De eerste 27,15 fietskilometers van dit jaar zitten erop!
  Met het prachtige weer van vandaag besloten we om vanmorgen meteen op de fiets te springen voor een tocht langs het fietsroutenetwerk. We fietsten de volgende route: 221 - 222 - 225 - 27 - 31 - 32 - 33 - 219 - 222 - 221.Hageven, Neerpelt, zaterdag 26 april 2008

 • "Wow, wat een wolf!" in het Dommelhof in Neerpelt

  Een mooi muziektheater voor kinderen vanaf 4 jaar door theater ZAMZAM.Wow, wat een wolf!
  Het verhaal:
  Laps, een klein konijn, wil graag een wolf worden. Omdat wolven groot, sterk, gevaarlijk en nog vanalles zijn.
  Maar hoe wordt je nu een wolf? Daarvoor moet je bij een echte wolf zijn!
  Laps gaat op zoek naar "Mijnheer Wolf" en ontdekt dat het niet gemakkelijk is om een wolf te zijn.

 • "Ciske de Rat" in het Chassé Theater in Breda

  Net terug van Breda. De musical was SUPER: Danny de Munk deed mee, knappe samenzang, 10 geweldige kind-acteurs die ook nog eens goed kunnen zingen, mooie samensmelting van de volwassen Cis en het kind Ciske, mooie muziek van Henny Vrienten door het live-orkest in de orkestbak, 'Ik voel me zo verdomd alleen', vele mooie decorwisselingen, een cast van 40 mensen...
  Het begin van de musical was wel wat vreemd.

  De laatste weken werd de volwassen Cis door de understudy gespeeld, wegens ziekte van Danny de Munk. Maar sinds enkele dagen is het terug Danny die de rol van volwassen Cis speelt. Dit geeft de muscial toch een serieuze meerwaarde, want hij is toch de enige echte Ciske de Rat!

  Ik word elke keer opnieuw verrast door musicals van Joop van den Ende Theaterproducties! Ze zijn allemaal even prachtig!Ciske de Rat, de musical
  Het verhaal:
  In Ciske de Rat - de musical herleeft niet alleen het beroemde verhaal van de film, maar bent u er ook getuige van hoe het Ciske als volwassen man vergaat. Ciske de Rat is het verhaal van het onhandelbare joch in de jaren ‘30. Voogdijraad, kinderbescherming, de ene school na de andere; niets kan Ciske in bedwang houden, t
  ot hij in de klas komt van meneer Bruijs, de enige die Ciske weet te temmen. Door een fataal toeval doodt de kwajongen zijn moeder. Na het ondergaan van een strafperiode volgt de moeilijke tijd van aanpassing aan de wereld buiten de tuchtschool, die hem vol onbegrip tegemoet treedt. Enkelen zijn echter nog steeds bereid hem te helpen in zijn nieuwe bestaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog strijdt de opgegroeide korporaal Cis Vrijmoeth voor zijn vaderland in de Grebbelinie en ziet de dood kalm en vastberaden onder ogen. Zijn eens begane misdaad maakt hij dubbel en dwars goed.

 • Wandeltocht n.a.v. "Limburg beweegt" in het Herent in Neerpelt

  Limburg beweegtVan 15 april 2008 t.e.m. 15 mei 2008 loopt de actie "Limburg beweegt - 10000 stappen".
  Naar aanleiding van deze actie kreeg ik een van de gratis stappentellers. De bedoeling is om elke dag je stappen te registreren in het bijhorende registratieboekje of op een website en zo proberen om uiteindelijk tot 10000 stappen per dag te komen.

  De voorbije dagen haalde ik ongeveer 8000 stappen per dag, zonder extra inspanning.
  Vandaag vond om 18u30 een georganiseerde wandeltocht plaats voor mensen die een stappenteller kregen. Het werd een wandeling doorheen het Herent in Neerpelt. Het was een tocht van ongeveer 4 km.
  En jawel: deze avond staat mijn stappenteller op 14470!

 • De aprilkwis van AbsiNt in het Oud-Dommelhof in Neerpelt op 12 april 2008

  Vanavond was het nog eens quiztijd. Deze keer ging het om de algemene kennis-quiz van AbsiNt.
  Net als bij de muziekkwis van december was het leuk om met 2 groepjes deel te nemen. De quiz winnen lukt toch nooit, maar het is leuk om het tegen een ander groepje op te nemen.
  En jawel... deze keer hebben wij hen verslagen! YES!
  De stand is nu dus 1 - 1!
  En wat meer is: in de totaalstand eindigden we zelfs niet bij de laatsten, maar ergens in het midden.
  Bedankt alweer voor de uitnodiging om deel te nemen en bedankt aan iedereen die erbij was voor de erg gezellige avond! Het was weer tof!