• Een "Ontdek Rotterdam"-arrangement van hotel "The Westin Rotterdam" + de musical "Les Misérables" + kort bezoek aan Dordrecht op 24 en 25 mei 2008

  Zaterdagmorgen vertrokken we al vroeg richting Rotterdam. Nog in de voormiddag meldden we ons aan bij 5-sterrenhotel "The Westin Rotterdam"en kregen we zakje met daarin de papieren van ons arrangement: een bon voor een Spido-rondvaart door de haven, een bon voor een bezoek aan de Euromast en bijhorende Euroscoop en een plattegrond van Rotterdam. Onze kamer was nog niet vrij, maar onze bagage werd bijgehouden door het hotel.

  Eerst wandelden we naar de aanlegsteiger van de boot en deden we de rondvaart met de Marco Polo.Spido Marco Polo
  Vervolgens wandelden we over de Erasmusbrug en zagen we het Nieuwe Luxor-theater waar we de volgende dag naar de musical zouden gaan.Nieuwe Luxortheater, Rotterdam
  Vervolgens wandelden we door het park naar de Euromast. Eerst bezochten we de platforms, daarna deden we de Euroscoop. Dit is een roterende lift die naar de 185 meter hoge top van de Euromast gaat.

  de Euromastop het platform van de Euromastin de Euroscoopzicht vanuit de Euroscoop
  Daarna gingen we richting Walk of Fame, waar sinds het bezoek in de zomer enkele nieuwe stenen bijgelegd waren, o.a. Katie Melua en Shrek.Walk of Fame Rotterdam, Shrek
  Bij de kubuswoningen waren er heel wat Oranjefans te zien, er was zelfs een bus met Oranjefans!Oranjefans in Rotterdam
  Wegens het fantastisch mooie weer besloten we op het terras van restaurant "Stockholm" een 4-gangenmenu te bestellen. Pas om 22u stonden we weer op om terug naar het hotel te wandelen.
  Daar kregen we te horen dat we een gratis upgrade van kamer hadden gekregen. I.p.v. een gewone 'Superior Room' kregen we nu een grotere en hogergelegen 'Executive Room'. Super!Executive Room

  De volgende morgen genoten we van het uitgebreide ontbijtbuffet, checkten we uit bij de receptie van het hotel en reden we met de auto de Erasmusbrug over waar we parkeerden bij het Nieuwe Luxortheater, waar we naar de musical "Les Misérables" gingen.

  The Westin Hotel, RotterdamThe Westin Hotel
  Les Misérables
  Het verhaal:
  Jean Valjean, een man die negentien jaar als dwangarbeider heeft moeten boeten voor het stelen van een brood, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Omdat hij het stigma ‘eens een dief, altijd een dief’ niet van zich kan afschudden, slaat hij op de vlucht voor politiecommissaris Javert en neemt een andere identiteit aan. Als Monsieur Madeleine werkt Valjean zich op tot fabriekseigenaar en burgemeester. Maar Javert komt hem op het spoor en blijft de ex-gevangene met het nummer 24601 volgen. Valjean helpt de ontslagen Fantine door op haar sterfbed te beloven dat hij voor haar dochtertje Cosette zal zorgen. 
  In 1832 breekt een studentenopstand uit, met Enjolras en – de op Cosette verliefde – Marius als prominente strijders met het straatjochie Gavroche en Eponine als sympathisanten. Eponine is de dochter van het lijkenpikkende herbergiersechtpaar Thénardier. Iedereen sterft op de barricaden, alleen Marius ontspringt de dodendans. Hij trouwt met Cosette en na het huwelijk wordt de ware achtergrond van Cosette onthuld door Valjean.

  Prachtige belichting, fantastische muziek, supergoed gezongen en geacteerd, een mooi verhaal... Echt een super-musical!
  Terwijl we na afloop naar de auto wandelden, passeerden we de artiestenuitgang waar we 'Jean Valjean'-René van Kooten tegenkwamen.

  rolverdeling Les Misérables op zondag 25 mei 2008 om 14uRené van KootenNieuwe Luxortheater + Erasmusbrug
  We reden naar Dordrecht waar we een korte wandeling maakten, een 5-gangen-Tapas-menu aten bij restaurant 'Miro' en weer terugwandelden naar de auto.

  kerk Dordrechtstadhuis Dordrecht
  Om 22u45 waren we weer thuis.

  Bedankt voor het gezellige weekend!

 • Een dagje naar de Efteling

  PandaDroomHolle Bolle GijsRapunzeldraakHans en Grietje
  Vrouw HolleFata Morgana

 • "Taking Chances"-concert van Celine Dion in het Sportpaleis in Antwerpen op 13 mei 2008

  Celine Dion in het SportpaleisNet terug thuis van het allereerste Sportpaleisconcert van Celine Dion.
  Meteen bij binnenkomst van de zaal viel het erg grote, vierkante podium in het midden van de zaal op.
  Om 20u startte een voorprogramma: een imitator van zangers en zangeressen. Dit duurde tot 20u30.
  Om 21u begon Celine dan aan haar concert.
  Wow, wat een stem!!! Ongelooflijk!
  Hoogtepunten van de show waren "My heart will go on", "All by myself", "River deep, mountain high", "The power of love", "I drove all night" en het prachtige "My love".
  Ik had een beetje gevreesd dat ze bij ons in België voornamelijk Franstalige nummers zou zingen en enkel Franse bindteksten zou doen, maar nee... ze vertaalde haar Engelse bindteksten telkens ook naar het Frans, zong wel enkele Franse nummers en zei tussendoor zelfs af en toe in het Nederlands "Dank u".
  Door de plaats van het podium, zit je meteen ook erg dicht bij het podium. Bijna iedereen in het publiek bleek een fototoestel bij te hebben en tot mijn grote verbazing mocht iedereen zoveel foto's maken als hij/zij zelf wou. Tof natuurlijk!
  Het concert was fantastisch qua muziek en zang, maar ik moet wel bekennen dat ik de belichting en het showgehalte indrukwekkender verwacht had...

  Toegevoegd op 18 mei 2008:
  De Franse imitator die het voorprogramma deed, heet Michael Gregorio.

  Enkele foto's:Taking Chances, Celine Dion
  Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008
  Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008
  Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008 (1)Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008
  Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008 (2)Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008 (3)Celine Dion, Sportpaleis Antwerpen, 13 mei 2008 (4)

 • Fietsparadijs Limburg: Maasland

  Vanmorgen fietsten we de volgende route (28,64 km): 24 (Maaseik) - 26 (Heppeneert) - 46 - 49 - 48 - 44 - 43 - 45 - 26 - 24.de Maas't Veerke op de Maas

 • Fietsparadijs Limburg: Limburgse Kempen

  De route van vandaag (33,98 km): 221 - 228 - 229 - 265 - (Duitse Militaire Begraafplaats, Lommel) - 255 - 254 - 253 - 240 - 241 - 220 - 221.Duitse Militaire Begraafplaats, Lommel