• "Vlaanderen Quizt" in Lommel

  Jawel, we zijn gelukkig niet het laatste geëindigd: 13de van de 15 ploegjes. Het was weer tof!Quiz

 • "Daens" in het voormalig postsorteercentrum in Berchem

  Daens
  Vandaag gingen we naar de namiddagvoorstelling van de musical Daens, een productie van Studio 100. Normaal zou deze om 15u starten, maar begin deze week kreeg ik een brief waarin vermeld stond dat de musical al om 14u zou starten.

  Ik parkeerde de auto ruim op tijd op de parkeerplaats onder het gebouw zelf...
  Het eerste wat in het voormalig postsorteercentrum opviel, was de prachtige foyer en de prachtige zaal met mooie rode stoelen.
  We hadden een fantastische plaats: we zaten op rij 3, helemaal in het midden voor het podium!
  Er stonden ook enkele camera's in de zaal: de DVD werd vandaag gefilmd.
  Super, want hierdoor stond natuurlijk ook de volledige eerste cast met veel bekende gezichten op het podium: Lucas Van Den Eynde als priester Daens, Jo De Meyere als bisschop, Free Souffriau (alias Mega Mindy) als Nette, Anne Mie Gils als moeder van Nette, Jelle Cleymans ('Spring') als Jan de krantenman, Peter Van De Velde (alias Piet Piraat) als fabrieksbaas Schmidt, Chris Van den Durpel (alias Kamiel Spiessens en co) als grappige priester Ponnet, Ann De Winne als schoonzus van Daens...

  Op internet, in kranten en in tijdschriften las ik dat de musical 'boventiteld' wordt omdat er af en toe Frans gesproken wordt. Ik was benieuwd om te zien hoe men dat zou doen, maar vandaag geen boventitels... Ik vermoed dat dat te maken had met de opname van de DVD...

  Deze volledig Belgische musical is fantastisch! Prachtige muziek, fantastische zangstemmen, een mooi verhaal, goede acteurs en een werkelijk schitterend decor met veel diepte door achter elkaar geplaatste schermen. Hierdoor kan men bv. zelfs een trein (die echt lijkt!) voorbij laten rijden!

  Als je hem nog niet gezien hebt, zeker eens gaan kijken!musical Daens

 • Bryan Adams in het Sportpaleis in Antwerpen op 30 september 2008

  Bryan Adams in het SportpaleisIk zag hem al enkele keren aan het werk in het Sportpaleis en ging ook naar de TW-Classic-editie met Bryan Adams, dus toen ik las dat hij weer in het Sportpaleis kwam, waren de tickets ook gauw besteld.
  Een concert beginnen met enkel jezelf en een gitaar, op een klein verhoogje in het midden van het Sportpaleis en dan zo enkele van je grootste hits vertolken... je moet het maar doen!
  De rest van het concert werd gewoon gespeeld vanop het grote podium vooraan, geen show, puur de muziek die centraal staat, Bryan die happy op het podium staat, zoals steeds het 'Baby when you're gone'-duet met een fan, veel grote hits...
  Alweer een fantastisch concert!Bryan Adams, Sportpaleis Antwerpen, 30 september 2008 (1)Bryan Adams, Sportpaleis Antwerpen, 30 september 2008 (2)Bryan Adams, Sportpaleis, Antwerpen, 30 september 2008 (3)