• "Cabaret" in het Chassé Theater in Breda op 22 november 2008

  Cabaret (1)
  Het verhaal:
  Berlijn, jaren ‘30... In de Kit Kat Club vermaken nachtclubzangeres Sally Bowles, de excentrieke Master of Ceremonies en de verleidelijke Kit Kat Girls hun bezoekers. Dit alles op een extravagante en uitbundige wijze, zoals die alleen maar mogelijk is in deze decadente club. Dit vormt een schril contrast met het opkomende nationaal socialisme en de dreigingen van het nazi-regime. Iedereen probeert te overleven in deze heksenketel want morgen kan alles anders zijn.
  Geniet van musicalklassiekers als 'Cabaret', 'Willkommen', 'Maybe this time', 'Money, Money, Money' en 'Mein Herr'.

  Cabaret (2)

 • De nieuwe interactieve videoclip van Clouseau

  Je hebt toch wel wat tijd nodig als je hem helemaal wilt bekijken...
  't Is eens iets anders! Mooi gemaakt!
  Je vindt hem op http://www.wateenleven.be .Wat een leven

 • De boekenbeurs in Antwerpen

  Affiche boekenbeurs

   

   

   

   

   

   

   


  In de voormiddag vertrokken we al vroeg met de trein naar Antwerpen voor een dagje boekenbeurs.
  Het is altijd weer leuk om een hele dag tussen de boeken te vertoeven. De buit was dan ook groot.

  Elk jaar zijn er ook weer meer BV's die in de boekenbeurstijd een boek uitbrengen. Ze zijn dan ook talrijk aanwezig om er ter plaatse hun boeken te signeren.
  Zo zagen we o.a. Mark Tijsmans, Gerty Christoffels, Kardinaal Godfried Danneels, Gert Verhulst, Jan Leyers, Rik Torfs, Alain Grootaers, Steph Goossens, Johny Voners, Piet Huysentruyt, Johan Boskamp, Lieven Scheire en Michel Follet.
  boekenbeurs 2008

 • Cursus 'Digitale fotografie Deel 1 - basis'

  De afgelopen weken was ik op 6 zaterdagvoormiddagen in Syntra Neerpelt te vinden voor deze cursus. De eerste les kregen we ook een reeks thuisopdrachten mee. We moesten namelijk 13 aparte foto's maken rond telkens een ander beeldvormend element. Daarbovenop moesten we ook nog 3 reportages maken, telkens rond 1 van die beeldvormende elementen. Ik ben de afgelopen weken dan ook regelmatig op vrije momenten op pad geweest met mijn fototoestel.
  Tijdens de laatste les van vandaag hebben we dan alle thuisopdrachten van alle cursisten bekeken en besproken. Erg interessant!
  Hieronder zie je enkele verkleinde resultaten uit mijn toestel.

  Beeldvormend element 'schaduw':schaduw

  Beeldvormend element '(weinig) scherptediepte':scherptediepte

  Beeldvormend element 'ritme':ritme

  Beeldvormend element 'structuur':structuur

  Beeldvormend element 'kleur':kleur

  Beeldvormend element 'licht':licht

  Beeldvormend element 'lijnen':lijnen

 • "Piaf, de musical" in CC Hasselt

  Piaf
  Het verhaal:
  Édith Giovanna Gassion werd in Parijs geboren als dochter van een kroegzangeres en een acrobaat. Zij werd door haar grootmoeder, die in
  Normandië een bordeel runde, opgevoed. Haar debuut als zangeres maakte ze rond haar 15e jaar, toen zij voor het eerst optrad als straatzangeres. Toen Piaf 17 jaar oud was kreeg zij een dochter (Marcelle), verwekt door Louis Dupont: een Parijse bode op wie zij verliefd was geworden. Het kind stierf echter op 2-jarige leeftijd door hersenvliesontsteking.
  De eigenaar van het Parijse theater Cirque Médrano ontdekte haar toen zij twintig jaar oud was. In 1936 trad zij voor het eerst op in dat theater.
  Zij voelde zich bij het optreden voor publiek extreem nerveus. Het was de nachtclubeigenaar Louis Leplée die haar aanmoedigde om desondanks te blijven zingen. Hij gaf haar haar bijnaam 'La Môme Piaf' (Het Meisje Mus) die ze haar verdere leven zou houden. Leplée werd kort daarna vermoord. Piaf werd vrijgesproken van medeplichtigheid, waarvan zij aanvankelijk werd verdacht.
  Piaf raakte bevriend met verschillende beroemdheden, zoals de acteur Maurice Chevalier en de dichter Jacques Borgeat.
  Tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog schreef Piaf haar meest befaamde lied 'La vie en rose'. Zij was toen zowel bij de Duitse bezetters als onder de Franse bevolking een geliefd zangeres. Na de oorlog trad ze overal in Europa op en breidde haar roem zich ook buiten Frankrijk uit. Haar tragische leven wordt weerspiegeld in haar muziek, met als specialiteit de met hartverscheurende stem voorgedragen scherpe ballade.
  De bokser Marcel Cerdan was de grote liefde van Piaf. Cerdan was echter reeds gehuwd en hij had drie kinderen. Piaf was zijn maîtresse. In 1949 overleed Cerdan door een vliegtuigongeluk. Piaf had veel moeite om haar verdriet te boven te komen. Toch huwde zij daarna tweemaal. Van 1952 tot 1956 was zij getrouwd met de zanger Jacques Pills. In 1962 trouwde zij met Theophanis Lamboukas, een 20 jaar jongere zanger en acteur. Het laatste huwelijk leidde tot veel kritiek. Lamboukas werd ervan verdacht Édith getrouwd te hebben om haar roem en geld. Édith eiste publiekelijk haar recht op om hem lief te hebben en zong daarom 'Le droit d'aimer' voor haar geliefde.
  Parijs Olympia is de plaats waar Édith Piaf bekendheid bereikte en waar zij slechts een paar maanden vóór haar dood nog een van haar meest gedenkwaardige concerten gaf. Begin 1963 nam ze haar laatste lied, 'L'homme de Berlin', op.
  P
  iaf stierf aan een inwendige bloeding in Plascassier (gemeente Grasse), een plaatsje in de buurt van Cannes (Zuid-Frankrijk) op 10 oktober 1963.