• "Het Zwanenmeer" door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in de Stadsschouwburg van Antwerpen

  Het Zwanenmeer, Koninklijk Ballet van VlaanderenNet terug van een dagje Antwerpen.
  Om half 10 vanmorgen zaten we al op de trein richting Antwerpen, waarna we heerlijk gegeten hebben in het restaurant van de Stadsschouwburg zelf.
  Om 14u werden we verwacht bij de inleiding op de voorstelling. Erg interessant! Het verhaal werd uitgelegd, alsook specifieke dingen waarop we konden letten.
  Vervolgens gingen we naar onze plaats in de zaal, waar we met meer dan 300 mensen uit onze Limburgse gemeente aanwezig waren om te supporteren voor de 'principal dancer'. Tof!
  De voorstelling was prachtig: prachtig decor, schitterende kostuums, fantastische dansers, duidelijk verhaal, spannend hoe het zou eindigen (er zijn blijkbaar meerdere eindes mogelijk)...
  Echt de moeite waard!

  Het verhaal:
  Von Rothbart is de tovenaar die prinses Odette en haar vriendinnen betoverd heeft, zodat zij overdag als zwanen dienen rond te zwemmen in een meer van tranen, geplengd door Odettes ouders. De jonge prins Siegfried wordt verliefd op haar en belooft haar eeuwige trouw en een huwelijk, de enige manier om de betovering te verbreken.
  Op een bal in het kasteel verschijnt even later Von Rothbart in vermomming, samen met zijn eigen dochter Odile die als twee druppels water op Odette lijkt. Haar verenkleed is zwart in plaats van wit. De prins denkt dat het Odette is en danst met haar. Hij stelt haar voor aan de hofhouding en verklaart dat hij met haar wil trouwen.
  Op dat moment kijkt hij om, ziet dat de echte Odette inmiddels ook aangekomen is en realiseert zich zijn tragische vergissing.
  Maar het is te laat, hij is haar door zijn verklaring niet trouw gebleven en de betovering is niet verbroken.

  1ste cast:
  Odette/Odile: Aki Saito
  Siegfried: Wim Vanlessen
  Rothbart: Alain Honorez

 • Tina Turner in het Sportpaleis in Antwerpen op 22 januari 2009

  Tina Turner in het Sportpaleis
  Het eerste van een reeks van (voorlopig?) 4 Belgische concerten... En wat een fantastisch concert!!! Wow!!! Een fascinerend decor met veel ingewerkte verrassingen, vuurwerk, alle bekende nummers, prachtige shows tijdens de kledingwissels...
  Schitterend!

  Playlist:
  1. Steamy windows
  2. Typical male
  3. River deep mountain high
  4. What you get is what you see
  5. Better be good to me
  6. Acid queen
  7. What's love got to do with it
  8. Private dancer
  9. We don't need another hero
  Pauze
  10. Help
  11. Let's stay together
  12. Undercover agent for the blues
  13. I can't stand the rain
  14. Jumpin' Jack Flash
  15. It's only rock 'n roll
  16. Golden eye
  17. Addicted to love
  18. Simply the best
  19. Proud Mary
  Bisnummers:
  20. Nutbush City limits
  21. Be tender with me baby

  Jammer genoeg geen fototoestel meegenomen, want foto's maken was toegestaan...
  Tina Turner

 • "Joseph and the amazing technicolor dreamcoat" in het Chassé Theater in Breda

  Joseph and the amazing technicolor dreamcoat
  Als musicalliefhebbers volgden we in september en oktober natuurlijk het populaire Nederlandse tv-programma 'Op zoek naar Joseph'. Freek werd de grote winnaar en ook wij vonden hem toen de beste Joseph.
  We bestelden dan ook snel tickets om de musical bij te wonen.

  Vandaag was het dan zover. Na iets lekkers gegeten te hebben in het centrum van Breda gingen we naar de musical en jawel, Freek speelde vandaag de hoofdrol.
  Jammer genoeg bleek de musical tegen alle hoge verwachtingen in, erg tegen te vallen: het oh zo bekende verhaal was helemaal niet duidelijk, het decor was erg eenvoudig (o.a. een uit-de-lucht-vallende kameel en een opblaasbare boom), jeansbroeken en een GSM in het oude Egypte, een aantal misplaatste grapjes, misplaatste verwijzingen naar het tv-programma (o.a. Willem Nijholts "Pezzáázz"), Freek die qua acteren tegenviel, veel dezelfde liedjes die terugkwamen (o.a. "Laat je droom bestaan" en "Sluit alle deuren") en een levende farao in de vorm van Elvis die uit een sarcofaag komt... tja... wat moet je daarvan denken...
  Opvallend is ook dat de rol van Joseph-Freek heel erg beperkt is... de vertelster heeft de 'echte' hoofdrol en zelfs de Elvis-farao komt meer naar voor...
  Er waren ook enkele positieve noten: de meeste kostuums waren prachtig, de zang en de muziek waren picobello en qua dans zat het ook goed...
  Bij de 11 broers zaten o.a. ook Hein, Mathijs en Robin... andere kandidaten uit 'Op zoek naar Joseph'... leuk om hen ook aan het werk te zien.
  Maar al bij al toch een serieuze tegenvaller...
  Jammer, maar we hebben ons desondanks toch goed geamuseerd!

  Het verhaal:
  Jakob heeft 12 zonen. Eén van hen is zijn favoriet: Joseph. De broers van Joseph zijn jaloers op hem omdat hij een felgekleurde jas heeft gekregen van zijn vader, een teken van waardering. Joseph zelf droomt telkens weer dat hij de leider zal worden van zijn broers.
  De broers van Joseph proberen hem te vernederen door hem in elkaar te schoppen en hem in een waterput te gooien. Plotseling komen er een paar ruwe handelaars langs en verandert hun plan. De broers verkopen Joseph als slaaf aan de handelaars die hem meenemen naar Egypte. Thuis vertellen de broers dat Joseph vermoord is. Ze laten zijn jas zien die is besmeurd met bloed, maar dat is van een geit die ze onderweg geslacht hebben. Jakob is ontroostbaar.
  In Egypte is Joseph een slaaf van de rijke miljonair Potiphar. Hij heeft het daar erg goed, tot Joseph tegen zijn wil in verleid wordt door de vrouw van Potiphar. Potiphar ontdekt dat en denkt dat Joseph zijn vrouw verleid heeft. Hij laat Joseph in de cel gooien. Daar zitten twee onfortuinlijke dienaren van de Farao die allebei bizarre dromen hebben. Joseph probeert de dromen te ontcijferen, hetgeen hem lukt. Hij voorspelt dat de bakker binnenkort geëxecuteerd zal worden, maar dat de butler weer snel op vrije voeten zal komen. 

  De Farao van Egypte heeft heel rare dromen die niemand kan ontcijferen. De butler vertelt hem over Joseph en zijn gave om dromen te interpreteren. De Farao geeft de opdracht om Joseph uit de cel te halen en bij hem te brengen. Hij vertelt Joseph dat hij droomt over zeven vette koeien gevolgd door zeven magere koeien en over zeven gezonde maïskolven gevolgd door zeven dode maïskolven.

  Joseph ontcijfert de droom als zeven voedselrijke jaren gevolgd door zeven jaren van hongersnood. De Farao is Joseph eeuwig dankbaar, omdat hij zich nu goed kan voorbereiden op de hongersnood. Als dank wordt Joseph vrijgelaten en wordt hij de rechterhand van de Farao. Dit maakt hem de een na machtigste persoon van Egypte. 
  Thuis in Kanäan zijn de broers van Joseph getroffen door de hongersnood. Vader Jakob is nog altijd in de rouw om Joseph. De broers horen dat er in Egypte genoeg eten is en besluiten daar naartoe te gaan in de hoop aan eten te komen. Ze beseffen echter niet met wie ze te maken zullen krijgen. Joseph ziet na al die jaren zijn broers weer terug en stelt hen op de proef... Joseph (1)Joseph (2)

 • "Annie" in de Stadsschouwburg in Antwerpen

  Het verhaal:
  De musical vertelt het verhaal van het 11-jarige weesmeisje Annie. Ze brengt haar dagen door in een weeshuis onder het harde regime van directrice Miss Hannigan in de hoop ooit haar ouders terug te zien.
  Bij toeval wordt Annie uitgenodigd bij de miljardair Oliver Warbucks. Het wordt een bezoek dat haar leven grondig zal veranderen. Voorgoed!

   Affiche Annie