• "Edward Scissorhands" in de Stadsschouwburg in Antwerpen op 18 februari 2009

  Edward Scissorhands
  Net terug thuis van de Stadsschouwburg. De voorstelling kan best omschreven worden als een 'dans-musical': fantastische muziek, prachtige decors en kostuums, geen zang of gesproken teksten... Een schitterende voorstelling!

  In 1990 creëerde filmregisseur Tim Burton een onsterfelijk personage waarmee Johnny Depp miljoenen harten veroverde. Deze bewerking van dansgrootmeester Matthew Bourne veroverde op zijn beurt reeds de harten van pers en publiek in het Verenigde Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Ze zijn het er allen over eens: dit is absolute wereldklasse.

  Het verhaal:
  Het betoverende verhaal van de bijzondere jongen met scharenhanden begint wanneer zijn uitvinder sterft en hem onafgewerkt en alleen achterlaat.
  Edward probeert te integreren in de maatschappij waar hij moeiteloos goochelt met spectaculaire ijssculpturen en tuinhagen omtovert in kunstwerken. Desperate Housewives trakteert hij op excentrieke kapsels. Al snel groeit Edward uit tot de held van de buurt. Maar wie kan verder kijken dan zijn littekens en zijn scharen om de ware innerlijke pracht van Edward te ontdekken?
  Affiche

 • "The Sound of Music" in het Efteling Theater in Kaatsheuvel

  The Sound of Music
  Een mooie voorstelling van de alom gekende musical: de decors zien er prachtig uit, het Efteling Theater is een schitterende zaal, de Efteling zelf is fantastisch, er werd erg goed gezongen, de vele bekende liedjes werden natuurlijk allemaal gezongen, het is erg leuk dat de acteurs regelmatig door de zaal komen...
  Nu is het enkel nog wachten op de Belgische versie... Ik ben benieuwd!

  Het verhaal:
  In het Nonnbergklooster in Salzburg weten ze niet wat ze met de levenslustige Maria Rainer aan moeten. Ze gebruikt elke mogelijkheid om uit het klooster weg te vluchten, de bergen in, waar ze gaat zingen. Moeder-Overste besluit Maria naar het huis van kapitein Von Trapp te sturen. Daar zal ze gouvernante worden van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is, maar daardoor lijkt hij zich van hen te vervreemden. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria de harten van de kinderen al snel te veroveren. Met muziek, zang en dans brengt zij weer plezier in het huis en in het hart van de kapitein... En zo lijkt alles als in een sprookje goed af te lopen. Maar eerst moet de familie Von Trapp voor de naderende oorlog vluchten in een spannende, nachtelijke ontsnapping over de Oostenrijkse bergen.

  De cast:
  Maria: Wieneke Remmers
  Kapitein Von Trapp: Rein Kolpa
  Max Dettweiler: Koen Crucke
  Barones Schraeder: Ellis van Laarhoven
  Moeder-Overste: Jackie van Oppen
  Liesl: Anouk Maas
  Rolf: Steven Colombeen
  De Efteling (1)De Efteling (2)

 • "Körperwelten 4" in de Kelders van Cureghem in Brussel

  Net na het middaguur bezochten we de tentoonstelling. Bij binnenkomst zagen we dat er met hekken en bordjes een lange wachtrij was gemaakt. Op het eerste bordje in de rij voor mensen zonder ticket stond 'vanaf hier minstens 2u wachten'. Gelukkig stond er bijna niemand in die wachtrij en konden we zo doorwandelen tot aan de kassa. Bijgevolg konden we meteen naar binnen gaan. We namen ook een audiogids.
  De tentoonstelling was erg interessant. Overal stonden bordjes bij de vitrines: aan de ene kant in het Frans, aan de andere kant in het Nederlands. Al gauw bleek dat vandaag voornamelijk Vlamingen Körperwelten bezochten, want aan de kant van de Vlaamse tekst was het altijd druk. Gelukkig konden wij met onze audiogids ook aan de Franse kant gaan staan. Ook bij de volledig geplastineerde lichamen was de audiogids handig: duidelijke uitleg en je kon dan het lichaam aan alle kanten gaan bekijken met de audiogids aan je oor.
  Echt de moeite waard en niet eng om te zien!
  Bij het buitengaan was de wachtrij voor mensen zonder ticket volledig gevuld tot achter het bordje 'minstens 2u wachten'! Ffffff... We hebben geluk gehad!
  De wachtrij voor mensen die via internet een ticket bestelden of die met een B-dagtrip de tentoonstelling bezochten was praktisch leeg...
  Dus: zeker geen slecht idee om op voorhand tickets te bestellen!Körperwelten