• Rondreis Westkust USA: DAG 4: maandag 20 juli 2009: Phoenix/Scottsdale - Sedona - Grand Canyon (438,4 km bus)

  Na het ontbijt (croissants, chocoladebroodjes, brownies, meloen, fruitsap, Starbuckscoffee...) in het hotel en na het uitchecken, vertrokken we om 7u30 met de bus.

  We reden door de Sonora-woestijn en merkten hier hoe langer hoe meer erg grote Saguaro-cactussen op. Prachtig om te zien!Sonora-woestijn
  Wat verder gingen we een wandeling maken tussen de cactussen. Er stonden niet alleen de imposante Saguaro-cactussen, maar er waren ook veel lage cactussen. De lage cactussen bleken erg kleverig. Als er een stukje van aan je schoen bleef kleven, moest je dat er proberen af te halen met 2 stenen. Dat ging erg moeilijk, maar als je het met je handen deed, plakten die heel erg. Héél vervelend, maar prachtig om te zien!Saguaro-cactus (1)Saguaro-cactus (2)
  lage cactussen

  De volgende stop was bij "Montezuma Castle". Dit 'kasteel' werd 600 jaar geleden op kalksteenrotsen gebouwd door Sinagua-indianen. Zij woonden daar.Montezuma Castlehagedis

  Vervolgens stopten we in Sedona. Deze stad ligt aan het begin van Oak Creek Canyon en wordt omringd door rode rotsformaties. We stopten bij een prachtig uitzichtspunt op Bell Rock. Schitterend om te zien! Jammer dat de foto's niet kunnen weergeven hoe het er werkelijk was. De rode kleur van de rotsen is zó mooi! Overal in het stadje verkopen ze ook T-shirts, shorts... gekleurd met 'red dirt'. Ik kon het niet laten om zo een stoffen tas/zak te kopen als souvenir.Bell Rock, SedonaSedona

  Via Oak Creek Canyon en Flagstaff reden we naar 'Papillon Grand Canyon Heliport'. Jawel, we gingen voor de eerste keer de Grand Canyon zien en dan nogwel vanuit een helicopter! We moesten ons per 6 aanmelden bij de desk, want er konden telkens 6 personen in een helicopter. Voor de desk in de heliport zaten er enkele platen in de grond die weegschalen bleken te zijn. Daar moesten we een voor een op gaan staan. Op basis van het gewicht kregen de groepjes van 6 een plaats toegewezen in de helicopter. Je mocht onderling niet meer van plaats wisselen. Vervolgens moesten we samen in een kamertje naar een DVD met veiligheidsuitleg kijken en luisteren. Toen die afgelopen was, konden we naar de helicopters! YES!!! Voor we instapten, werd er van elk groepje een foto gemaakt voor de helicopter. Deze foto kon je na de vlucht kopen.
  In de helicopter kregen we elk een hoofdtelefoon met passende muziek en uitleg over wat we zagen.
  Het was erg fascinerend om te zien hoe we boven bos vlogen dat plotseling overging in de Grand Canyon!!! Wat fantastisch om dit van bovenuit te zien!!! We zouden na de vlucht ook langs de Grand Canyon gaan wandelen, maar dan zie je het telkens maar frontaal voor je... Van bovenuit was het gewoonweg fantastisch!!! Het was een vlucht van precies 30 minuten. Zeker doen als je er de kans voor moest krijgen!!! WOW, WOW, WOW!!! Wat indrukwekkend!!!Helicopter Grand Canyon (1)Helicopter Grand Canyon (2)Helicopter Grand Canyon (3)Helicopter Grand Canyon (4)Helicopter Grand Canyon (5)

  Nog erg onder de indruk van de helicoptervlucht, reden we met onze bus naar "Bright Angel", waar onze bus parkeerde. Van hieruit hadden we al een mooi uitzicht op de Grand Canyon. We zagen er zelfs een condor! De condors krijgen een nummer zodat men ze goed kan opvolgen.condor, Grand Canyon
  Van hieruit namen we de gratis Grand Canyon-Shuttlebus naar "Hopi Point", waar we langs de Grand Canyon gingen wandelen. Ook fantastisch natuurlijk, maar het kon toch niet tippen aan de helicoptervlucht!
  Beneden in de kloof zie je ook de Colorado River.
  Grand Canyon-shuttlebusGrand Canyon (1)Grand Canyon (2)
  We namen de shuttlebus terug tot aan onze bus en van daaruit reden we naar het hotel "Canyon Plaza Quality Inn", onze verblijfplaats voor 1 nacht. We aten er van een uitgebreid buffet en om 21u30 was ik op mijn kamer. 
  Wat een fantastische dag!!!! WOW!!!

 • Rondreis Westkust USA: DAG 3: zondag 19 juli 2009: Los Angeles - Phoenix/Scottsdale (824 km bus)

  Om 6u zaten we aan het ontbijt, we checkten uit bij ons hotel in Los Angeles in de staat Californië en om 7u vertrokken we met gids Felicity, chauffeur Hanson, 2 Zwitsers, een aantal Duitsers, enkele Nederlandse families met 16-/17-/18-jarige zonen en dochters, enkele Belgen, de 4 Belgen die we al kenden vanop het vliegtuig en wij voor een lange dag in de bus. Vandaag werd een echte rij-dag, zodat we in een nieuwe interessante omgeving terecht konden komen. In het totaal waren we met 54: een grote groep, maar gezellige mensen die steeds op de afgesproken tijdstippen bij de bus zouden zijn.

  We kregen al heel wat uitleg van Felicity en kregen ook een blad met alle optionele uitstappen die we konden doen op enkele vrije avonden en dagen tijdens de volledige rondreis. We besloten ze allemaal (met uitzondering van een vlucht boven Lake Powell) mee te doen. De prijzen vielen goed mee en het was allemaal interessant om te doen!

  Tijdens het rijden, zagen we opvallend veel windmolens overal langs de wegen!windmolens
  's Middags werd de lunchpauze gehouden bij een 'Sizzler'-restaurant. 'Sizzler' is een bekende keten en senioren betalen hier minder. De gids vertelde dat hier soms bussen met senioren afgezet worden en dat zij dan de hele namiddag bij 'Sizzler' blijven zitten en dan 's avonds weer door een bus opgepikt worden.
  Leuk in Amerika is ook dat je overal ongeveer $3 moet betalen voor een frisdrank($3 = 2,25 euro). Lijkt veel, maar je krijgt dan een erg grote beker met veel ijsblokjes en frisdrank. En... er is overal gratis "refill", d.w.z. ze blijven je beker gratis bijvullen tot je genoeg gedronken hebt.
  En nu ik het toch over drinken heb: als je koffie vraagt, krijg je altijd en overal (hotels, cafés, Starbucksketens, restaurants, op het vliegtuig...) Starbucks Coffee!!! Mmm... lekker!!!

  Toen we buitenkwamen bij 'Sizzler', viel het op dat het wel héél erg warm was buiten en de wind die we af en toe voelden, voelde ook erg heet aan.
  In de bus konden we zien (en zo ook de volgende dagen) hoeveel graden Celsius het buiten was: deze dag was het wel 49°C!!!!

  We reden door de Mojave-woestijn en met de bus staken we de beroemde Colorado River over en kwamen zo in de staat Arizona.
  Colorado River

  Natuurlijk zie je ook overal typisch Amerikaanse trucks op de wegen.Amerikaanse truck

  Om 15u45 kwamen we aan in een hotel met een erg lange naam in Scottsdale: "Scottsdale Marriott at Mc Dowell Mountains". Een schitterend hotel met grote kamers, een golfterrein, een buitenzwembad...

  's Avonds gingen we naar een erg Amerikaans iets: "Rawhide". Veel van dit soort plekjes zijn niet aan iedereen besteed, maar vermits het zo typisch Amerikaans is, moet je zulke dingen ook meemaken! We zouden meer van zulke overdreven Amerikaanse dingen gaan ontdekken de volgende dagen. Het ene al grappiger dan het andere.
  Enfin: "Rawhide" dus...
  Je zit hier nu eenmaal in de streek van de cowboys, dus heeft men hier een Westerndorpje nagebouwd uit 1880. Je hebt er kleine attracties als een treintje dat zogezegd rond een cowboydorpje rijdt met een echte treinbestuurder die flauwe dingen vertelt, je kan er op een mechanische stier rijden, kinderen kunnen er op pony's rijden... We keken rond in het dorpje en gingen een 3-gangenmenu eten in het "Rawhide Steakhouse": salade, een grote steak met een dikke aardappel in schil met maïs en bonen in saus erbij en tot slot een stuk 'applepie' met ijs. Tijdens het eten speelden enkele nepcowboys live-countrymuziek en tussen de gangen door gingen enkele mensen countrydansen.
  Rawhide (1)Rawhide (2)Rawhide (3)
  Om 22u10 waren we met de bus terug bij het hotel.

 • Rondreis Westkust USA: DAG 2: zaterdag 18 juli 2009: Los Angeles

  De eigenlijke rondreis met de volledige groep startte pas de volgende dag, maar als je deze reis via Thomas Cook boekte, was je de tweede dag dus zelfstandig in Los Angeles.
  Wij boekten voor deze dag de Engelstalige excursie 'Stadsbezoek L.A. en Universal Studios'. De mensen die we gisteren op het vliegtuig leerden kennen, gingen met ons mee. Leuk!
  Om 7u45 spraken we met hen af voor het ontbijt in het hotel en nadien gingen we wat foto's maken rond ons hotel: het was prachtig weer en de omgeving van ons hotel was al helemaal 'L.A.'! Mooi!
  Wat hier ook meteen opviel waren de voetgangersverkeerslichten. Als er een hand opstaat, moet je wachten. Zie je een voetganger, mag je oversteken. Zie je een flikkerende hand met aftellende cijfers ernaast, mag je niet meer beginnen met oversteken, maar als je al aan het oversteken bent, weet je hoeveel tijd je nog hebt om de overkant van de straat te bereiken. Even wennen, maar erg handig en duidelijk!
  straat Hilton
  Terwijl we voor het hotel op de excursiebus stonden te wachten, ontmoetten we Felicity, onze gids voor de eigenlijke rondreis. Ze ging vandaag niet mee met de excursie, maar kwam gewoon even met ons kennismaken.

  Om 9u werden we opgehaald door de excursiebus van vandaag en startte de Engelstalige tour door L.A.. Wat fantastisch om hier te zijn! Het lijkt wel of je in een film terechtgekomen bent! Alles is zó herkenbaar!
  We reden eerst door wat straten, terwijl de typisch-Amerikaanse chauffeur uitleg gaf en we hielden halt bij Venice Beach.
  Venice Beach (1)Venice Beach (2)
  Na het rijden door o.a. Santa Monica en Beverly Hills stopten we in Hollywood. Gewoonweg super om daar echt te zijn en rond te wandelen! We zagen o.a. de Hollywoodletters in de hills, de Walk of Fame, heel speciaal was de ster van de onlangs overleden Michael Jackson waar vanalles bijgelegd wordt door fans, het Kodak Theatre waar de Oscars uitgereikt worden, het Chinese Theatre met ervoor de hand- en voetafdrukken van bekende mensen...
  HollywoodsignWalk of Fame
  ster Michael Jackson, Walk of FameKodak TheatreChinese Theatrehand- en voetafdrukken voor het Chinese Theatre
  We reden nog wat rond in L.A. en daarna werden we afgezet aan de Universal Studios in Hollywood waar we de hele namiddag bleven. Het pretparkgedeelte is hier niet zo groot, maar je hebt er natuurlijk wel de echte decors en filmstudio's.Universal Studios, Hollywood
  Eerst deden we de Studiotour, dit is vergelijkbaar met de Studio-Tram-Tour in Disneyland Parijs, maar duurt veel langer, je komt onderweg in veel meer simulaties terecht en een grote meerwaarde is dat je langs en door decors van echte films en tv-programma's rijdt, zoals bv. de straat van 'Desperate Housewives' en de vliegtuigcrash uit 'War of the Worlds'. Knap!War of the Worlds
  Vervolgens gingen we naar de 4D-film van Shrek.Shrek 4D
  "Universal's House of Horrors" viel tegen: dit is een groot spookhuis waar je door moet lopen. Er staan poppen en horrordecoraties, maar er lopen ook geschminkte mensen in enge kleren rond die je bang proberen te maken. De regel is wel: zij raken jou niet aan en jij mag hen ook niet aanraken.

  Het is vaak erg warm in L.A.. Vandaag was het 34°C. Het was niet druk in het park, alhoewel het hier echt geen marteling is om bij warm weer aan te schuiven voor de attracties. Onder het afdak van elke wachtrij (je staat steeds in de schaduw om aan te schuiven) heeft men een systeem met sprinklers geplaatst. Hieruit wordt zachte nevel gesproeid. Je wordt er niet nat van, maar het brengt wel verkoeling! Een schitterende uitvinding!
  Ook zijn er her en der in het park 'Cool Zones' te vinden: grote ventilatoren waar water voor gesproeid wordt, hier kan je voor gaan staan als je een beetje nat wilt worden.
  Maar ze hebben er ook attracties die voor verfrissing kunnen zorgen!
  In "Jurassic Park" vaar je tussen bewegende en prachtige dinosaurussen door, dan vaar je ergens binnen, ga je omhoog en komt er een héél steile en erg lange drop met een splash. Zo'n gigantische splash heb ik nooit eerder meegemaakt! Daarbovenop wordt er nog water bijgespoten. Je bent dan ook drijf- en drijfnat als je uit deze attractie komt. Maar geen probleem: na 5 à 10 minuten ben je alweer helemaal droog! Een schitterende attractie!Jurassic Park (1)Jurassic Park (2)
  De actieshow die je gewoon MOET gezien hebben is 'Waterworld'. Hierin spelen acteurs uit tv-series en films mee.cast Waterworld
  Het publiek zit op tribunes voor de waterwereld. Ongeveer de helft van de banken zijn groen en er staat 'SOAK ZONE' opgedrukt. Als je hier gaat zitten, wordt je nat. Je krijgt dan emmers water over je heen en de boten laten het water hoog opzwiepen tot bij deze banken. Knappe effecten!Waterworld (1)Waterworld (2)Waterworld (3)
  Wat ik niet wist over dit park is dat het op verschillende niveaus gebouwd is. Je moet met grote, lange roltrappen naar de onderste delen van het park gaan. Tof!Universal Studios, Hollywood


  Ik had eigenlijk ook wel in de nieuwste attractie willen gaan, een rollercoaster van The Simpsons, maar ik heb het toch maar niet gedaan. Ik moest nog wennen aan het tijdsverschil, je moest voor deze attractie het langste aanschuiven, het was erg warm en het was nog maar onze tweede dag hier... Het gebouw zag er aan de buitenkant schitterend uit!

  In de buurt van het hotel waren er niet veel eetgelegenheden en we wilden het niet laat maken, zodat we de volgende dag goed uitgerust aan de rondreis konden beginnen. Op aanraden van de Amerikaanse buschauffeur van vandaag gingen we eten bij "Denny's", een typisch Amerikaanse keten... je vindt ze overal. Leuk en lekker!
  Na het eten wandelden we terug naar het hotel voor een goede nachtrust!

 • Rondreis Westkust USA: DAG 1: vrijdag 17 juli 2009: Brussel - Los Angeles

  Vandaag was het dan eindelijk zover!!!!
  Om 7u 's morgens vertrokken we naar Zaventem, zodat we ruim op tijd zouden zijn voor onze vlucht met United Airlines.
  Eenmaal in Zaventem gingen we eerst wat formulieren afhalen aan de Thomas Cookbalie en kregen we een tof "Globetrotter's logbook" waarin we onze avonturen van deze en alle volgende reizen kwijt kunnen.
  Vervolgens gingen we naar de check-in van 'United Airlines'.
  Na een heleboel veiligheidsprocedures, gingen we wat kijken in de winkeltjes en naar het landen en stijgen van de vliegtuigen; dan begon het instappen in het vliegtuig zelf.vliegtuig
  Vlak voor we mochten instappen weer veiligheidscontroles en kregen we ook 2 papieren die we op het vliegtuig moesten invullen: een groen papier met identiek dezelfde vragen als die van de recent-verplichte ESTA-internetaanvraag en een blauw formulier met douanevragen.
  Om 12u vertrok dan het vliegtuig richting Washington D.C. (Dulles), waar we om 14u23 aankwamen na 8u23min vliegen (tijd Washington = Belgische tijd - 6u). Jammer genoeg niet genoeg tijd om een taxi te nemen naar het Witte Huis ofzo...
  Na alweer een heleboel veiligheidsprocedures, waaronder vingerafdrukken en een oogscan laten nemen bij de US-immigration, vlogen we om 17u25 Washington-tijd verder naar Los Angeles (LAX), waar we om 19u55 aankwamen na nog eens 5u30min vliegen (tijd Los Angeles = tijd Washington - 3u = Belgische tijd - 9u).
  Na het afhalen van onze bagage, namen we bij de luchthaven de hotel-shuttledienst naar het Hiltonhotel. Eenmaal daar aangekomen checkten we in, informeerden we nog even naar de uitstap van morgen en gingen we slapen: het was ondertussen 22u in Los Angeles, wat betekent dat we ondertussen precies 24u op waren.

  De vluchten met United Airlines waren super!!! Veel beenruimte, iedereen een apart schermpje zodat je kon kiezen uit verschillende films (ik zag 'Confessions of a Shopaholic'), hosts en hostessen kwamen tijdens de hele vlucht rond met non-alcoholische dranken die inbegrepen waren, we kregen een zakje pretzels, lunch, een zakje met snacks...
  Ook leuk was dat naast ons nog 4 mensen zaten die identiek dezelfde Thomas-Cookreis als ons hadden geboekt. Het was super om hen meteen al in het vliegtuig te ontmoeten, want het klikte meteen.

 • Een dagje Efteling

  Net terug van een gezellig dagje Efteling met mijn jongste nichtje. Vanaf vandaag was de Efteling weer open van 10u t.e.m. 21u... extra lang genieten dus!
  Het was redelijk druk vandaag, mede door het goede weer, dus hebben we het sprookjesbos maar eens overgeslagen en ons geconcentreerd op de attracties.
  We hebben er veel kunnen doen, maar favoriet 'De vliegende Hollander' kwam wel 3x aan de beurt.
  DroomvluchtCarnaval Festival