• Citytrip Londen: DAG 5: zaterdag 22 augustus 2009

  Na het ontbijt en het uitchecken bij het hotel wandelden we naar "Notting Hill". Het was zaterdag en dus tijd voor "Portobello Market", zoals USA-medereizigers Kathy en Marc hadden aangeraden... Bedankt voor de tip!Notting Hill, Londenop Portobello Market, Notting Hill, Londen
  Portobello Market, Notting Hill

  In Notting Hill kocht ik ook een reisdagboekje in "The Travel Bookshop", bekend van de film "Notting Hill".The Travel Bookshop, Notting Hill (1)The Travel Bookshop, Notting Hill (2)
  Daarna gingen we onze koffers ophalen in het hotel en namen we de metro naar "St Pancras Station". Daar namen we de Eurostar tot Brussel-Zuid en na nog een overstap kwamen we 's avonds laat weer in het station van het dorp aan.

  Het waren 5 top-dagen! Leuk, leuk, leuk!

 • Citytrip Londen: DAG 4: vrijdag 21 augustus 2009

  Na het ontbijt wandelden we nog eens door Kensington Gardens.Kensington Gardens
  We bekeken "Speakers' Corner" en "Marble Arch".Speakers' CornerMarble Arch, Londen
  In "Oxford Street", "Regent Street" en "Bond Street" gingen we shoppen. We gingen ook naar "Covent Garden " en "Leicester Square".Covent Garden, Londen

 • Citytrip Londen: DAG 3: donderdag 20 augustus 2009

  Vanmorgen begonnen we onze wandeling aan de Tower, waar we op een terrasje met zicht op de Tower Bridge een warme chocomelk dronken.

  The Tower, Londen (1)The Tower, Londen (2)The Tower Bridge, Londen
  Vervolgens wandelden we de Tower Bridge over.Tower Bridge, Londen
  Daar gingen we naar de "Hay's Gallery". We wandelden ook langs de HMS Belfast, de London Dungeon en de Southwark Cathedral naar het schip "The Golden Hinde", "Shakespeare's Globe" en "Tate Modern".

  The Hay's Gallery, LondenThe Golden Hinde, LondenTate Modern, Londen
  Over de "Millenium Bridge" wandelden we naar de "St Paul's Cathedral". Van daaruit gingen we met de metro terug naar het hotel om ons op te frissen.
  Vervolgens gingen op "Piccadilly Circus" onze tickets afhalen die we er de vorige dag bestelden en gingen we op zoek naar het "London Palladium" voor de musical. Vlakbij het "London Palladium" bewonderden we de prachtige buitenkant van de winkel "Liberty" en wandelden we door "Carnaby Street".Millenium Bridge en St Paul's Cathedral, LondenSt Paul's Cathedral, LondenLiberty, LondenCarnaby Street, Londen

  Deze keer hadden we tickets voor een plaats op de "Upper Circle" op de tweede rij. Het bovenste balkon dus.
  "Sister Act" was ook super!!! Zo totaal verschillend van "Phantom of the Opera", natuurlijk. Ook werd er sneller en meer gesproken, maar ook dit was goed te volgen. De musical was niet helemaal hetzelfde als de film en ook de bekende liedjes uit de film kwamen niet in de musical voor.
  De decors, de kostuums, de liedjes, het acteren, het verhaal, de grappen: alweer fantastisch!!! Wow, wow, wow!!!
  Nederlandse musicals kunnen echt niet tippen aan de Londense!!! Wow!!!

  Het verhaal:
  Sister Act is het verhaal van discodiva Deloris die getuige is van moord, voor haar eigen veiligheid in hechtenis wordt genomen in het klooster en zich vermomt als non. Haar populariteit onder haar 'medezusters' groeit snel, alleen op de strenge moeder-overste maakt ze geen goede indruk. Wanneer ze zich op het vals zingende koor richt om de nonnen te helpen hun ware stem te vinden en daarbij de armoedige buurt nieuw leven inblaast, loopt ze het risico haar schuilplaats te verraden. Is het spel uit voor Deloris? Of hebben haar achtervolgers de kracht van haar nieuw gevonden Zusterschap onderschat?
  Sister Act, Palladium, Londenin het Palladium, Londen

  Hierna maakten we nog een kleine wandeling alvorens alweer de metro naar het hotel te nemen.

 • Citytrip Londen: DAG 2: woensdag 19 augustus 2009

  Na het ontbijt in het hotel namen we de metro naar de "Westminster Millenium Pier", waar we een boot van "City Cruises" namen naar Greenwich.
  Prachtig weer, een mooie boot, schitterende uitzichten vanop de Thames... Fantastisch!
  City Cruises (01)City Cruises (02)City Cruises (03)City Cruises (04)City Cruises (05)Greenwich Pier

  Greenwich zelf was een bezoek meer dan waard! We wandelden door de kleine en mooie straatjes, wandelden in Greenwich Park en natuurlijk maakten we de steile wandeling naar het Royal Observatory wat we bezochten en waar we foto's maakten bij de 0-meridiaan.GreenwichRoyal Observatory, Greenwich (1)Royal Observatory, Greenwich (2)Royal Observatory, Greenwich (3)Royal Observatory, Greenwich (4)Royal Observatory, Greenwich (5)Royal Observatory, Greenwich (6)

  Van hieruit heb je ook een prachtig zicht op Londen! Je ziet o.a. de Millenium Dome.The Millenium Dome

  In de namiddag namen we de boot terug naar de "Westminster Millenium Pier", waar we de metro naar het hotel namen om ons daar op te frissen.
  Daarna gingen we met de metro naar Piccadilly Circus waar we tickets kochten voor een musical voor de volgende dag, nl. "Sister Act" (van Stage Entertainment, het internationale live-entertainment bedrijf van de Nederlandse Joop van den Ende) die pas in juni voor het eerst opgevoerd werd in Londen.
  En dan op naar de musical van vandaag: op Haymarket gingen we naar het "Her Majesty's Theatre" voor de musical "Phantom of the Opera". We hadden schitterende plaatsen in de stalls!
  De musical was fantastisch!!! Wow, wow, wow!!! Wat een zaal, wat een decor, wat een stemmen, wat een kostuums! Het Engels was ook erg goed te verstaan!!! Echt geweldig!!!

  Het verhaal:
  The Phantom Of The Opera is het dramatische verhaal van een mysterieuze, mismaakte man die in de catacomben van de imposante Parijse Opéra woont en daar een eigen wereld creëert. Regelmatig waagt hij zich in het operagebouw. Alle theaterdirecteuren, regisseurs en artiesten zijn zich van zijn aanwezigheid bewust en bestempelen hem als Spook. Pas als hij een hopeloze liefde opvat voor de zangeres Christine, manifesteert hij zich echt in zijn wanhopige pogingen haar voor zich te winnen en haar mee te voeren naar zijn rijk.

  The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre (1)The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre (2)The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre (3)
  Na de musical namen we de metro terug naar het hotel.

 • Citytrip Londen: DAG 1: dinsdag 18 augustus 2009

  Al vroeg in de morgen namen een collega en ik de trein in het dorp om in Brussel-Zuid over te stappen op de Eurostar.

  Eurostar (1)Eurostar (2)
  Met de trein naar Londen gaat bijzonder vlot en door het 1u-tijdsverschil kwamen we nog in de voormiddag aan in Londen.
  Nadat we onze koffers afgaven bij het hotel, startten we onze eerste wandeling door Londen.
  We zagen Kensington Gardens, Kensington Palace, de Royal Albert Hall,Royal Albert Hall
  de Albert Memorial, het standbeeld van Peter Pan, de Diana Princess of Wales Memorial Fountain,

  Peter PanDiana, Princess of Wales Memorial Fountain
  Hyde Park, de binnen- en buitenkant van Harrods,HarrodsDiana & Dodi Memorial in Harrods
  de Wellington Arch,Wellington Arch
  Green Park, Buckingham Palace,Buckingham Palace
  St James's Park, Westminster Abbey,Westminster Abbey (1)Westminster Abbey (2)
  de Houses of Parliament, Big Ben, het London Eye,Houses of ParliamentLondon Eye
  Downing Street 10, Trafalgar Square en Piccadilly Circus.Downing Street 10Trafalgar SquarePiccadilly Circus