Rondreis IJsland: DAG 1: Brussel - Keflavik - Reykjavik

Jawel, we zijn er weer klaar voor! Deze keer gaan we mee met een georganiseerde rondreis van Thomas Cook door IJsland.
Dit staat ons te wachten:
Rondreisverloop Ijsland.jpg
Pas om 22u30 vertrok het vliegtuig van Icelandair vanuit Zaventem richting Keflavik.Icelandair.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Niets dan lof over Icelandair trouwens: goede service, véél beenruimte, iedereen een apart touchscreen in de hoofdsteun van de stoel voor zich... Na eerst wat infofilmpjes over IJsland bekeken te hebben, genoot ik van de film "Little Miss Sunshine".
Voor ik er erg in had, kwamen we om 23u30 (na 3u vliegen) aan in Keflavik, waar zich de internationale luchthaven van IJsland bevindt. Na het ophalen van de bagage gingen we richting uitgang, waar onze gids ons met een Thomas Cook-bordje stond op te wachten. Er werd ons aangeraden eerst euro's te gaan wisselen voor IJslandse Kronen, omdat dit in België niet meer kan wegens de problemen met de IJslandse wisselkoersen.
We kregen ook te horen dat we de rondreis zouden gaan maken met slechts 20 Vlamingen, 1 gids en 1 chauffeur. Tof! Alle uitleg zou dus deze reis enkel in het Nederlands gegeven worden!
Vervolgens werden we naar een kleine bus geleid en reden we in de gietende regen en in het donker naar "Grand Hotel Reykjavik", een rit die 50 minuten duurde. Na het inchecken in het hotel, was iedereen pas om 1u30 op de kamers.

Commentaren

  • Wat een mooie reis heb je weer gemaakt Heidi! Weer een land om niet te vergeten voor je.

De commentaren zijn gesloten.