• Fotografie... Een familietrekje... ;-)

  De Verkeerde Lieve Heer in Neerpelt.jpg
  Vandaag in de plaatselijke pers een artikeltje over een monument in de gemeente dat gerestaureerd zal worden... Bovenstaande foto werd bij het artikeltje geplaatst...
  Bijzonder, want deze foto werd gemaakt door mijn opa rond 1951. Je ziet niet alleen "De verkeerde Lieve Heer", maar ook een tante, een nonkel en de kleinste is mijn vader.
  Zó leuk!

 • "Doornroosje" van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in de Stadsschouwburg in Antwerpen

  Op de inleiding in een apart zaaltje van de Stadsschouwburg legde de balletmeester voor zo'n 150 mensen uit wat we allemaal te zien zouden gaan krijgen en waar we extra op konden letten. Erg interessant!
  Vervolgens gingen we naar de schouwburgzaal waar de voorstelling begon met 1 minuut stilte, terwijl de volledige cast en medewerkers op het podium stonden. Dit vanwege het onzekere voortbestaan van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

  De hoofddansers waren vanavond:
  Aki Saito als prinses Aurora, Doornroosje,
  Wim Vanlessen als prins Désiré, de prins van Doornroosje,
  Alain Honorez als Carabosse, de slechte fee
  en Maria Seletskaja als Fee Lilac, de goede fee die de spreuk van de slechte verzacht.

  De muziek werd live uitgevoerd door het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Benjamin Pope.

 • 6 en 7 januari 2012: 2 dagen "Bilderberg Europa Hotel Scheveningen"

  Na een welkomstcocktail, een wandeling door Scheveningen en een lekker 3-gangen-diner was het tijd voor de musical "Wicked" vanuit een schitterende plaats in de Bilderberg-hotelloge in het AFAS Circustheater.
  De recensies waren niet zo veelbelovend, maar wat was het schitterend!!!! Vooral het decor, de muziek en de kledij waren erg indrukwekkend!!!! Ook het verhaal stak prima in elkaar! Absoluut de moeite waard!!!
  We hadden ook de volledige originele cast met Chantal Janzen als Glinda, Jim Bakkum als Fiyero, Willemijn Verkaik als Elphaba, Pamela Teves als Madam Akaber, Bill van Dijk als De Tovernaar van Oz, Christanne de Brujn als Nessarose en Niels Jacobs als Moq.

  Na het prima ontbijt in het hotel reden we dan naar Leiden waar we eerst het museum Naturalis bezochten. We hebben wel 3 uur rondgelopen in de verschillende zalen! We zagen o.a. skeletten van dinosaurussen en van een mamoet, fossielen, opgezette dieren, alcoholpreparaten, schelpen, voorstellingen van de aarde/seizoenen/vulkanen, een pas-aangespoelde maanvis, edelstenen...
  Een erg interessant en erg verzorgd museum!!! Een aanrader!!!

  Na een late lunch bezochten we vervolgens nog het museum Corpus, ook in Leiden. Een erg speciaal museum, waarin je in kleine groepjes met een audiogids rondloopt in een gigantisch menselijk lichaam. Je vertrekt in de knie en zo loop en 'reis' je naar boven en kom je o.a. in de nieren, de baarmoeder, het hart, de neus, het oor, het oog en de hersenen. Nadien kom je in het interactieve gedeelte terecht, namelijk de Medische Infotheek.
  Leuk om eens te doen!