• Gelezen in 2014

  1) 365 dagen onderweg - Floortje Dessing
  2) Bij het vallen van de avond - Michael Cunningham
  3) Toen ik je zag - Isa Hoes
  4) IJsprinses - Camilla Läckberg

 • DAG 3: Londen

  Om 7u liep de wekker weer af.
  Na het ontbijt checkten we uit bij het hotel en reden we met de Zigeunerbus mee naar St. James's Park. We maakten een korte wandeling door het park en gingen bij Buckingham Palace naar de (erg tegenvallende) aflossing van de wacht kijken.
  Gelukkig hadden we een fijne plek in het zonnetje.
  Londen_0541.JPGLonden_0560.JPGLonden_0569.JPGLonden_0572.JPG
  Vervolgens aten we nog een lekkere quiche in Covent Garden en bekeken we de winkeltjes en straatartiesten in de overdekte markthal.
  Londen_0579.JPGLonden_0582.JPGLonden_0587.JPG

  Om 14u30 vertrok de Zigeunerbus uit Londen, deze keer konden we wel met de ferry naar Calais en om 23u45 waren we terug in Diepenbeek.

 • DAG 2: Londen

  Mijn laatste bezoek aan Madame Tussauds in Londen was geleden van augustus 1997, dus was het vandaag tijd voor een update!
  De hele voormiddag brachten we door in dit beroemde museum.
  Morgan Freeman:
  Londen_0475.JPG
  George Clooney:
  Londen_0476.JPG
  Angelina Jolie en Brad Pitt:
  Londen_0480.JPG
  David en Victoria Beckham:
  Londen_0481.JPG
  Shrek:
  Londen_0488.JPG
  Prins Harry:
  Londen_0495.JPG
  Kerstfeest bij The Royal Family:Londen_0496.JPG
  The Beatles:
  Londen_0504.JPG
  Lady Gaga:
  Londen_0505.JPG
  Kerstfeest bij Downing Street 10 met Boris Johnson (burgemeester van Londen) en premier David Cameron:
  Londen_0506.JPG
  Aan het einde van ons bezoek werden we nog de schrik op het lijf gejaagd door échte griezels in "Scream", reden in een typisch taxi-karretje in het oude Londen rond in "The Spirit of London" en genoten we van superhelden als Spiderman en The Hulk in Londen in een 4D-bioscoop.
  Een erg leuke voormiddag!

  Vervolgens wandelden we van daaruit naar Oxford Street en Regent Street om er wat nieuwjaarscadeautjes te gaan shoppen.
  We zochten een plek om te eten en toevallig zagen we het "Jamie's Italian"-flagship restaurant naast de neonschermen op Piccadilly Circus, een van de vele restaurants van de Britse tv-kok Jamie Oliver.Londen_0523.JPG
  Na het aanmelden, zei men dat we nog ongeveer 20 minuten moesten wachten op een tafel voor twee. We konden tijdens het wachten iets drinken in de bar. Verder kregen we een buzzer mee. Toen die afging, moesten we ons terug gaan aanmelden, want er was een plekje voor ons vrij.
  Ongeveer tegelijkertijd met ons plaatsten ze een Amerikaanse man met vrouw, hun 6 kids en hun aanhang naast ons. Enorm vriendelijke en erg grappige mensen! Ze kwamen uit Oregon en waren voor 10 dagen in Londen om er de feestdagen te vieren. We hebben veel gelachen, goed gebabbeld en over Europa gesproken, want 2 van de zonen hadden in Berlijn gestudeerd, alsook over onze reizen naar de USA.
  Ondertussen aten we een overheerlijk niet-Italiaans hoofdgerecht, dronken er wijn bij, aten dessert, dronken koffie… Londen_0518.JPG
  Mijn collega ging naar het toilet. Ik zag de Amerikaanse man hun rekening betalen met VISA-kaart, daarna zag ik de stoere ober verbleken en hij begon te stamelen. Hij heeft minstens 10 keer “Thank you so much” en “Happy New Year” tegen hen gezegd. Hij had duidelijk een megafooi gekregen.
  Even later hurkte de ober zich naast me neer en zei tegen mij: “Lady, you have to be thankful. The gentleman paid your bill too!”
  We hebben de familie dan nog iets te drinken willen aanbieden, maar ze gingen vertrekken.
  Ik bedankte "Santa Claus en zijn elfjes" en wenste hen nog een veilige vlucht naar huis toe.

  We zetten onze wandeling verder naar Hyde Park, waar de  kerstmarkt/kerstkermis "Winter Wonderland" plaatsvond. 
  Londen_0536.JPG
  Londen_0533.JPGLonden_0535.JPGLonden_0537.JPG
  Via Marble Arch wandelden we opnieuw door Oxford Street om er de resterende kerstverlichting te bekijken.Londen_0538.JPGLonden_0539.JPGLonden_0540.JPG

  In Bond Street zouden we de metro naar Canary Wharf moeten nemen, maar wegens werkzaamheden aan de Jubilee-line was een deel van deze lijn afgesloten. Hierdoor namen we met onze Oystercard de underground naar Stratford en van daaruit dan naar Canary Wharf. De wandeling van het metrostation in deze chique bedrijvenbuurt naar de Canary Wharf Pier was verder dan we verwacht hadden. Aan de pier konden we met het hotel-overzetbootje naar de overkant van de Thames en wandelden van daaruit direct de lobby van het hotel binnen.
  Een schitterende dag, niet alleen qua activiteiten, maar zeker ook qua weersomstandigheden!

 • DAG 1: Londen

  Om 4u30 's morgens vertrokken we in een hevige sneeuwbui richting "De Zigeuner" in Diepenbeek. Ik kon maar traag rijden, want de dikke sneeuwvlokken bleven dwarrelen en belemmerden het zicht.
  Gelukkig geraakten we tijdig op onze bestemming, want stipt om 6u vertrok de bus naar Calais.
  Na de paspoortcontrole bij de ferry kregen we te horen dat de ferry's niet mochten uitvaren omwille van storm op zee. De buschauffeur kreeg daarom in ruil een ticket voor de Eurotunnel en reed daar vervolgens naartoe.
  Hier moesten we opnieuw door de paspoortcontrole en reden we op een karretje van de trein, aan de andere kant van de tunnel kwamen we uit in Folkestone.
  De weersomstandigheden in de UK waren véél beter en we bereikten dan ook al snel Londen.
  Omdat we al vaker in Londen waren, besloten we om niet alle bezoeken met de gids mee te doen, maar voornamelijk zelf onze tijd in te delen.
  Eenmaal aangekomen, wandelden en keken we nog eens rond in de buurt van The Tower Bridge, The Tower en de mooie Katharine Docks.
  Londen_0415.JPGLonden_0434.JPGLonden_0431.JPGLonden_0422.JPGLonden_0430.JPGLonden_0421.JPG
  Daarna wandelden we rond aan de Thames, het London Eye en de Houses of Parliament.
  Londen_0440.JPGLonden_0448.JPGLonden_0454.JPGLonden_0457.JPGLonden_0461.JPG
  Omdat we in een voor ons nieuw hotel verbleven (het "Hilton London Docklands Riverside"-hotel) en het een lange dag geweest was, reden we om 18u30 met de Zigeuner-bus mee naar het hotel, waar we dineerden.
  Het hotel was kwalitatief prima: mooie/nette/grote kamers, een schitterend zicht op de Thames en de gebouwen, lekker eten... Het enige minpuntje was de ligging voor wie zelfstandig gemakkelijk naar het centrum van de stad wil gaan.
  Rond middernacht was het bedtijd.

 • Kerstmis in Leuven en Brussel

  Mooi!
  Leuvense kerstmarkt.JPGWinterpret Brussel.JPG