Radio

 • Exclusief Radio 2-Clouseauconcert in het Amerikaans Theater in Brussel

  Clouseau en Radio 2
  Toen ik zondagnacht terugkwam van Parijs bleek ik 4 tickets gewonnen te hebben voor dit concert! Super! Dank je wel, Radio 2!!!

  Vandaag was het al zover.
  Het gebeuren vond plaats in een kleine televisiestudio met theaterzeteltjes en er waren naar schatting zo'n 250 à 300 mensen aanwezig. De hele Clouseauband was er. Vanavond al en ook de rest van de week worden er elke dag 2 nummers uitgezonden op Radio 2.

  De playlist van vanavond:
  - De juiste vergissing
  - Leve België
  - Als er ooit iets fout zou gaan
  - Zij aan zij
  - Doe het
  - Heimwee
  - Ik geloof
  - Zingen en niet zeuren
  - Hier bij jou
  - Vanbinnen
  - Nobelprijs
  - Louise
  - En Dans
  - Vonken en vuur
  - Daar gaat ze

  Het was leuk, maar erg kort: het hele concert duurde slechts een uurtje...
  Bedankt Kathleen en Nicole voor het gezelschap!
  Clouseau-Radio 2-concert in het Amerikaans Theater in Brussel (3)Clouseau-Radio 2-concert in het Amerikaans Theater in Brussel (04)
  Clouseau-Radio 2-concert in het Amerikaans Theater in Brussel (05)Clouseau-Radio 2-concert in het Amerikaans Theater in Brussel (06)

  Toegevoegd op 12 november 2009:
  Clouseau in het Amerikaans Theater
  Er staan ondertussen ook foto's van deze avond op de website van Radio 2. Wel grappig: op de eerste foto vind ik onszelf al terug.

  Toegevoegd op 14 november 2009:
  Vanaf vandaag kan je ook een video bekijken van dit concert op de website van Radio 2.

 • 'Niets is Zeker' (Radio 2) vanuit de Expo in Kortrijk

  Gisteren kwam de nieuwe verzamel-cd 'Clouseau 20' uit en vermits ik gisteren nog even tijd had voor ik naar de koopavond in Eindhoven vertrok, ben ik die cd meteen gaan halen. Vandaag is ie al gesigneerd door Koen én Kris, kijk maar!gesigneerde hoes cd clouseau20

  Het is nu nog maar iets over 12 's middags en al terug thuis van een ochtendje Kortrijk.

  Vanmorgen stonden we al om 7u15 aan de Expo in Kortrijk. We gingen ons eerst aanmelden aan de stand van Radio 2, waar we ons tafelnummer kregen. Daarna bleven we nog even buiten wachten, tot we de zaal binnenmochten. Ondertussen kwamen Koen en Kris ook aan. Koen wenste ons een goedemorgen, Kris wenste ons een goedenavond... We begrepen het helemaal, want ook wij waren héél vroeg moeten opstaan!

  Eenmaal aan tafel werd de koffie meteen geserveerd en kon het bijhorende ontbijt met broodjes, croissants, chocoladebroodjes, fruitsap, yoghurt... opgegeten worden.
  Ondertussen startte het programma. Het was een toffe en gezellige morgen!

  Zoals altijd werd het programma gepresenteerd door Cathérine Vandoorne en Peter Verhulst. De gasten van vandaag: Olli, Danny Wuyts, Sofie, Clouseau natuurlijk, Bob Van Laerhoven, trendwatcher Herman Konings, Frank Deboosere en Luc Caals.

  Olli en Danny WuytsClouseauKoen
  Koen en ik (1)Koen en ik (2)
  Kris en ikinterview Clouseau

 • "Radio 2 strijkt neer" in Blankenberge op 21 juli 2007

  Net terug thuis van een dagje Blankenberge.

  Toen ik gisteren terug thuis was van Planckendael en wat op het internet aan het surfen was, las ik dat Clouseau vandaag bij "Radio 2 strijkt neer" kwam. Dus besloten we meteen om er naartoe te gaan.

  Vanmorgen dus op tijd richting Blankenberge vertrokken. Het rijden verliep redelijk vlot, ondanks de vele verkeersberichten op de radio.

  Eenmaal daar aangekomen, zijn we eerst lekker gaan eten, wandelden we wat rond aan zee, aten een ijsje en daarna gingen we naar de Markt voor het Radio 2-evenement. Toen we daar aankwamen, waren de repetities net begonnen. We bleven kijken en hebben zo alle artiesten zien repeteren. Om 21u begon dan de eigenlijke show.

  We zagen Raf Van Brussel, Reborn, Will Tura, Belle Perez en Marc Almond (Soft Cell). Ze brachten allemaal hun mooiste nummers en werden begeleid door een symfonisch versterkte band van 25 topmuzikanten onder leiding van Steve Willaert. En dan was er nog het verrassingsoptreden van Clouseau. Zij brachten "Oogcontact", "Daar gaat ze", "Nobelprijs", "En Dans" en "Vonken en Vuur".

  Er waren ook enkele Radio 2-stemmen aanwezig, zoals o.a. Anja Daems en Kim Debrie.

  Will Tura
  Belle Perez
  Belle Perez

  Kris Wauters

  Kris

   

   

  Koen Wauters

  Koen Wauters 2
  Clouseau 1
  Marc Almond (Soft Cell)

   

  Reborn
  Belle Perez
  Belle Perez

  Raf

  Clouseau 2

   

  Er staan ook foto's en info over vanavond op de Radio 2-website.

 • 'Niets is zeker' (Radio 2) vanuit het BLOSO-domein in Hofstade

   

  Niets is Zeker

   

  Vanmorgen erg vroeg opgestaan en richting Hofstade gereden. De ingang van het BLOSO-domein was wat moeilijk te vinden en ook op het domein was het niet zo evident om de 'Niets is Zeker'-locatie te vinden.

  Eenmaal daar aangekomen, wachtten we buiten voor de glazen deuren. Zo konden we nog alle repetities van de muzikale gasten meepikken.

  Iets voor 8u mochten we binnen en startte het ontbijt. Het publiek bestond uit slechts 80 mensen. Na het nieuws van 8u begon dan de live-uitzending. De presentatie was in handen van Cathérine Vandoorne en Peter Verhulst. De praatgasten van vandaag waren kajakker Bob Maesen, een mevrouw van een parfumwinkel (n.a.v. moederdag), een mevrouw van de Antwerpse Zoo (n.a.v. het pas-bevallen nijlpaard) en Carl Huybrechts. Natuurlijk kwam ook loodgieter Cois (= Steph Goossens) langs.

  De muzikale gasten van vandaag waren Eva De Roovere, Tom Helsen en Clouseau (akoestische versie van "Casanova" en van "De Tegenpartij" + interview).

  Clouseau

   

  Jammer van het wel héél erg slechte weer. Ik had graag nog wat rondgewandeld op het domein, want ik was er nooit eerder geweest.

  Je kan de uitzending van vandaag herbeluisteren op de website van Radio 2. Je vindt er ook een fotoverslag.

 • Strandbarbecue met Clouseau en Radio 2

  Gisteren zijn we naar de strandbarbecue van Clouseau en Radio 2 geweest.

  Een week geleden kregen we een brief van Radio 2 met daarin de routebeschrijving naar "de geheime locatie aan de Belgische kust". Het bleek om de 'Twins Club' in Bredene te gaan.We werden daar gisteren verwacht om 19u. Het bleek een prachtige locatie te zijn! Een klein gebouwtje, helemaal in de duinen! Mooi!

   

   
  Twins Club Bredene

  Na het opgeven van onze naam kregen we een Radio 2-tas, een Radio 2-petje en Radio 2-polsbandje en mochten we plaatsnemen beneden op het terras. Men zei ons ook dat we de hele avond mochten drinken wat en hoeveel we maar wilden, mochten eten van de barbecue en dat er boven ook een akoestisch concertje zou plaatsvinden.

   

  Er waren slechts 25 winnaars die elk nog iemand mochten meenemen, dus er waren maar 50 mensen aanwezig!

  Toen de worstjes, visbrochettes en kipfilets gebakken waren, kon de barbecue van start gaan. Tijdens het eten kwamen Koen en Kris aangereden.

   

  Clouseau 1

  Zij gingen meteen naar boven voor een soundcheck die we tot beneden op het terras konden horen. Na het eten gingen wij ook naar het boventerras waar we buiten wachtten tot we naar binnen mochten gaan. Ondertussen zagen we Koen, Kris en enkele fotografen even naar beneden gaan om wat foto's te maken bij de barbecue voor de Radio 2-website, Het Laatste Nieuws en Tv Familie.

   

  Clouseau 2

  Toen ze terug boven waren, mochten we naar binnen gaan en om precies 21u startte het akoestisch concertje: de Clouseau-band was dus niet aanwezig. Kris speelde alleen op de gitaar en deed de backingvocals, Koen zong de leadvocals natuurlijk. En dit alles terwijl we gewoon vlak naast hen stonden.

   

  Clouseau 3

  Volgende nummers werden gespeeld:

   

  - Oogcontact

  - Vonken en vuur

  - De ware

  - Onvolmaakt

  - Hoe lang

  - Erop los

  - De tegenpartij

  - Casanova

  - Vanbinnen, ingezet door Kris op de gitaar, enkel (vals) gezongen door het publiek

  - Daar gaat ze

  - Anne

   

  Clouseau 4

  Na het concertje was er een handtekeningensessie. We kregen allemaal een gesigneerde 'Vonken en Vuur'-poster en lieten ook nog wat singles signeren.

   

  Clouseau 6

  Ondertussen werden er ook gesprekjes opgenomen voor de radio-uitzending van vandaag.

   

  interview Clouseau

  Daarna was er nog tijd om foto's met Koen en Kris te maken.

   

   

  Clouseau 7

   

  Rond 22u45 zat de dag erop en keerden we terug naar huis.

   

  Er staan ook al foto's van gisteren op de Showbizz-site. Vanmiddag is er ook een sfeerverslag (door Kim Debrie) van de barbecue te beluisteren op Radio 2 in 'Viva Vlaanderen'.

   

  Kim Debrie

   

  Op de website van Radio 2 vind je niet alleen een fotoverslag, maar je kan er ook het volledige concertje en het sfeerverslag beluisteren.