Signeersessie

 • Clouseau-signeersessie in Mediamarkt Hasselt

  Vanmiddag naar de signeersessie van Clouseau in de Mediamarkt in Hasselt geweest. Er waren 2 cameraploegen (TV-Limburg en VTM-Splash), enkele fotografen, enkele journalisten, een fan die als cadeautje 2 boxershorts bijhad en verder heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel volk dat stond aan te schuiven. En jawel: het is ons ook gelukt om enkele cd's (o.a. de nieuwe 'Vonken en vuur'-cd) te laten signeren!

  Signeersessie Clouseau Mediamarkt Hasselt
  Clouseau
 • Dankzij Radio Donna een week aan de Côte d'Azur + 1 dag op bezoek bij Clouseau tijdens de opnames van de cd "En Dans" in Gordes, Zuid-Frankrijk

  ClouseauK_20010829143257.JPG

  Wat vooraf ging ... !

  Tijdens de maanden juli en augustus 2001 liep er op Radio Donna tijdens het ochtendprogramma "Doe de Donna" (6 - 9u) met Caren Meynen iedere week een wedstrijd waarin een verblijf van 1 week voor 6 personen aan de Côte d'Azur (Zuid-Frankrijk) kon gewonnen worden.  In de week van 20 augustus waren echter de Clouseaufans aan de beurt. 
  Elke werkdag omstreeks 7.50 uur belde Caren Meynen 1 kandidaat op die in 1 minuut tijd zoveel mogelijk vragen i.v.m. Clouseau moest beantwoorden. Diegene die op het einde van de week de meeste Clouseau-vragen juist had, mocht ook voor 1 week met 6 personen naar een appartement in Sanary-sur-Mer (Côte d'Azur) EN mocht als klap op de vuurpijl ook een bezoekje brengen aan het huis (in de buurt van Avignon) waar Koen en Kris Wauters hun nieuwe cd, die begin november 2001 uitkomt, opnemen !!
  Anne (maandag) en Heidi (donderdag) waren 2 van de 5 kandidaten en beantwoordden beiden 9 Clouseau-vragen juist binnen de minuut !!
  Op vrijdag 24 augustus volgde er dan ook een schiftingsvraag: "Hoeveel dagen per jaar schijnt de zon in Sanary-sur-Mer?"
  Anne antwoordde 195, en Heidi 196. 
  Het juiste antwoord luidde 300 en aldus was Heidi er het dichtst bij en won.
  Ze besloot daarna Anne op te bellen om te vragen of ze alsnog zin had om ook mee te gaan. 

  Het werd een erg drukke vrijdag, want meteen de dag erna moesten Heidi, Eve, Anne en haar man Koen en ook de ouders van Anne, die besloten om mee te gaan, om 4 uur 's morgens richting Zuid-Frankrijk vertrekken.
  Na een lange reis van meer dan 1200 km en een maximum temperatuur van 38 °C kwamen we in Sanary-sur-Mer aan om 18.30 uur !!
  De volgende dagen verkenden we o.a. Sanary-sur-Mer, bezochten we Monaco en Menton en hebben we genoten van zon, zee en strand.
  Allemaal even prachtig !!

  Op dinsdagavond kregen we onverwachts bezoek, namelijk Jan Bosman van Radio Donna stond plots voor ons appartement.
  Hij kwam ons persoonlijk melden dat morgen de grote Clouseaudag was, maar dat er maar 1 persoon met winnaar Heidi mocht mee gaan ...
  Hij zou ons om 8.30 uur 's morgens komen afhalen aan ons appartement.

  Woensdag 29 augustus 2001 ... !

  Vandaag was het eindelijk zo ver. Onze Clouseaudag met Radio Donna was aangebroken. 
  Om 8.30 uur werden Heidi en Eve aan hun appartement in Sanary-sur-Mer opgepikt door Donna's Jan Bosman. Samen met hem reden we richting Avignon, wat 1,5 uur rijden was vanuit Sanary. 
  Van daaruit belde Jan naar het Clouseauhuis, en kregen we te horen dat kok Geert Elskens ons daar zou komen halen met de wagen.
  Korte tijd daarna zagen we 2 motoren aankomen die wij meteen meenden te herkennen ... en jawel, Koen en Kris kwamen ons zelf ophalen !!!
  Na een eerste korte begroeting reden ze voor de wagen van Jan om ons te escorteren naar het Clouseauhuis dat nogal erg afgelegen ligt.
  (Toevoeging achteraf: Het Clouseauhuis lag in het schitterende plaatsje Gordes.)

  Daar aangekomen om 10.30 uur werden we ook begroet door Hans Francken, Ingrid en Loesje, alsook door kok Geert.
  Bij een heerlijk fris drankje, dat ons door Koen zelf gebracht werd met daarbij ook enkele versnaperingen, wilde Koen even wat meer info over de Donnaquiz. Hij wist al van Clouseaufans die aanwezig waren bij de 24-Uren van Zolder dat Heidi 9 vragen op korte tijd juist had. Kris wou weten welke vraag fout beantwoord was; we brachten hem ervan op de hoogte dat de quizvragen maar 1 minuut duurden en dat de laatste vraag niet meer binnen die tijdspanne kon gesteld worden.

  Daarna kregen Jan, Heidi en Eve van Koen en Kris een rondleiding door het Clouseau-opnamehuis.
  Beneden kwamen we eerst in een kamer met allerlei opnamemateriaal o.a. enkele keyboards, en ook een pc die het eigenlijke centrum van de geïmproviseerde opnamestudio was. Vervolgens mochten we boven een kijkje gaan nemen, en we kwamen in de slaapkamer van Kris die gedeeltelijk gebruikt werd voor het inzingen van de zangpartijen van Koen. Heel leuk om te zien, want omdat de klank er niet mag weerkaatsen tegen de muren en de vloer, stonden er als isolatiemateriaal o.a. ook verschillende matrassen tegen de muur. Vervolgens kwamen we langs een badkamer, een andere slaapkamer om alzo uit te komen in de living en het aanliggende terras.
  Buiten stond er een tafel met 8 stoelen, een pingpongtafel en er was ook een zwembad. 
  Na de rondleiding speelden Kris en Jan even een partijtje tafeltennis, waarna Eve het pallet van Jan overnam en eveneens een partijtje tegen Kris speelde.

  Daarna was een uitgebreide demonstratie van het gebruik van het zwembad aan de beurt.
  Koen vertelde trots dat het record voorlopig op zijn naam stond. Tot nu toe was hij de enige die erin geslaagd was om 4,5 lengte van het zwembad onder water zonder adem te halen af te leggen (1 lengte door Kris geschat: 11 meter).
  Koen, Kris en ook Jan (die geen zwemgerief bij had en dus in onderbroek in het zwembad ging) deden een poging om het record van Koen te verbreken, maar helaas ... maar het was natuurlijk wel erg leuk om te zien !!
  Op regelmatige tijdstippen kregen we van Koen en Kris te horen dat ook wij niet naar huis mochten gaan zonder ook even in het zwembad geweest te zijn. Ze wilden er ons namelijk met kleren en al aan in duwen, want we hadden natuurlijk ook geen zwemgerief bij.
  Toen vertelde Ingrid ons dat dochter Loesje graag liedjes van K3 hoort, waarop Kris spontaan zijn gitaar nam en samen met Koen akoestisch enkele stukjes uit K3-liedjes zong.
  Hierbij werd ook nog verteld dat Loesje daar in het huis had leren lopen.

  Daarna was het volgens Kris tijd om enkele onafgewerkte liedjes voor de nieuwe cd die in november 2001 uitkomt en waarvoor nog geen titel bekend is, te beluisteren.
  Het was trouwens een primeur dat enkele mensen buiten Clouseau/medewerkers nummers mochten horen voor ze volledig afgewerkt waren!! 
  De backing vocals moesten nog worden toegevoegd, alsook de eindmix moest nog gebeuren. Er werd dan ook vanzelfsprekend van ons verwacht dat we geen GSM of ander opnamemateriaal mee naar binnen namen, wat we natuurlijk dus ook niet deden.
  We kregen 3 liedjes te horen, die alle 3 lekker up-tempo waren. 
  Ze klonken alle 3 fantastisch en Kris was het met ons eens dat het laatste nummer dat wij hoorden het beste klonk!! Het zal dan waarschijnlijk ook een single worden.
  (Toevoeging achteraf: het laatste nummer dat we te horen kregen was "Ik geef me over" en het is inderdaad de eerste single van de cd geworden! ;-))

  Terug buiten hingen we wat rond aan het zwembad, lieten we Koen ook even naar Anne en Koen bellen met de GSM van Heidi en zagen we een pingpongwedstrijdje tussen Hans en Koen met Geert als scheidsrechter.
  Daarna werden aan tafel al onze te sturen postkaartjes gesigneerd door Kris, Koen en Jan.
  Kris en Koen bekeken de foto's op de kaartjes zelf ook en vonden dat wij ook in een mooie streek verbleven. Ze wilden ook weten waar Sanary-sur-Mer precies lag en we toonden dat op een van de kaartjes.  Ondertussen was het ongeveer 13.00 uur geworden en hadden Ingrid en Geert de tafel gedekt. Geert had voor ons allen een overheerlijke koude schotel klaar gemaakt.

  Na het eten werd er nog een hele tijd gepraat en daarna was het tijd voor een interview van Jan met Koen en Kris.  Het ging natuurlijk vooral over de nieuwe cd die eraan komt, alsook over de concerten in het Antwerps Sportpaleis (6/7 december 2001). Een deel van dit interview zal tevens te horen zijn in het nieuwe radioprogramma Donna De Luxe dat Jan en Alexandra vanaf september 2001 presenteren.
  Jan vroeg op het einde voor de fun ook nog of onze namen nu vermeld gaan worden bij het dankwoord in het nieuwe cd-boekje, omdat we de allereerste en enige buitenstaanders waren die nieuwe liedjes hadden mogen horen. Dit kon echter niet omdat we zelf niets bijgebracht hadden aan wat er op de nieuwe cd te horen is, maar Koen en Kris zeiden dat als we bijvoorbeeld een plons zouden nemen in het zwembad, ze dit op zouden nemen en als ze dit geluid in een nummer zouden verwerken, dan zouden onze namen wel vermeld worden. We hebben het wijselijk maar niet gedaan :-))
  (Toevoeging achteraf: op het einde van de cd "En Dans" zijn er daadwerkelijk zwembad-plonsen te horen.)

  Daarna terug buiten op het terras lieten we Hans enkele groepsfoto's maken (Koen, Kris, Jan, Eve, Heidi). Koen en Kris vonden dat dit uiteraard voor het zwembad moest gebeuren, met name zelfs op het randje van het zwembad :-)
  Na de laatste groepsfoto vluchtten we dan ook zo vlug mogelijk weg van dat randje om te vermijden dat we alsnog in het water zouden belanden.
  Rond 14.50 uur namen we van iedereen daar aanwezig afscheid en om 15.00 uur vertrokken we weer, terwijl Koen ons uitzwaaide.

  Daar we op de heenweg het centrum van het dorpje zo mooi vonden, besloten we er ook nog even te stoppen. Na daar enkele winkeltjes bezocht te hebben, trakteerden we Jan, die overigens de hele dag ontzettend sympathiek was, op een drankje en een ijsje in een salon de thé!
  Terwijl we terug richting Sanary reden, ging Jan even tanken en trakteerde ons op Snickers. 
  Ook belde Heidi tijdens het tanken nog even naar het thuisfront om te vertellen hoe de dag verlopen was.
  Klokslag 18.00 uur arriveerden we terug aan ons appartement waar we vervolgens ook nog even afscheid namen van Jan Bosman zelf.

  Als afronding kunnen we dan ook maar 1 ding zeggen: "Het was een te gekke dag die we nooit meer zullen vergeten!!!"

  (met dank aan: Koen en Kris Wauters, Hans Francken, Ingrid en Loesje, Geert Elskens, Doe de Donna van Radio Donna en Jan Bosman.)